Dátum: 2022 május 27. (péntek) | Hella

hírek

Kezdődik a szezon!

Felnőtt 2019-09-12

Tekintélyt parancsoló kezdést vár mindenki a liláktól, de Gröschl Tamás együttese minden bizonnyal kellemetlen ellenfél lesz.

Alaposan megújult az UTE 2019 nyarán. Az Erste Liga elődöntőse a teljes légióssort lecserélte, de a külföldieken kívül is voltak távozók. Szilassy Zoltán vezetőedzőnek a csapat összekovácsolásával kellett kezdenie a közös felkészülést, amelynek elején máris erős ellenfelek jöttek. Két Visegrád Kupa-mérkőzés között a sokszoros norvég bajnok Stavanger Oilers volt volt az újjáépülő gárda első három feladata, és mi tagadás, nem sikerült jól teljesíteni. Alaposan ráijesztettek a szurkolókra Benk Andrásék, 22 kapott góllal 2 lőtt ellenében zárták ezt a 180 percet. Ráadásul az egyik új szerzemény, Devin DiDiomete két meccsen két végleges fegyelmit szedett össze verekedésért. Volt tehát mit megbeszélniük a játékosokkal a szakvezetőknek. A további három edzőmeccsen már jobb szellemű csapatot láthattak a szurkolók, zárásként a szlovák élvonalra készülő MAC Újbudával szemben voltak kifejezetten biztató momentumok is. Az UTE évek óta szeretne döntőt játszani, de ez eddig nem jött össze. Az idei keret még erősebbnek tűnik, mint a tavalyi, de végre képesnek kellene lennie arra, hogy az erőviszonyokat érvényesíteni is tudja a jégen a legfontosabb pillanatokban. A tavalyi alsóházi Hokiklub Budapest elleni bajnoki nyitómeccs is ilyen: tekintélyt parancsoló kezdést vár mindenki a liláktól hazai pályán.

Ha az előző idényből indulnánk ki, akkor mindez kellemes feladatnak tűnne, de az előszezon tapasztalatai alapján jobb, ha a lilák mégis inkább egy kellemetlen ellenfélre készülnek. A Hokiklub Budapest a kulcspozíciókba máris igyekezett olyan játékosokat igazolni, akik húzóemberek lehetnek. Kezdetnek rögtön öt légióst neveztek, egy kapust, egy védőt és három csatárt, melléjük érkezett a rutinos Reiter Attila is. Több mint egytucatnyi tavalyi játékos nevét hiába keressük a rajtlistán, azaz alapos szűrésen esett át a keret. Helyettük lehetőséghez juthat néhány junior a saját utánpótlásból, illetve a MAC-cal kötött együttműködési megállapodás révén is érkezhetnek a meccsekre fiatal tehetségek. A KMH-sok későn mutatkoztak be az előszezonban, a DEAC és a DAB ellen még vereséget szenvedtek, a jó erőkből álló szlovák másodosztályú Lévát viszont oda-vissza biztosan verték, ráadásul sok gólt lőve, többek között Szűcs István kiemelkedő teljesítményével. Úgy tűnik tehát, joggal reménykedhetünk abban, hogy ebben a szezonban nem fogja olyan gyengén kezdeni a szezont a Hokiklub, ahogyan egy éve tette.

Forrás: Jégkorongblog

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.14. Titánok - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41