Dátum: 2024 április 23. (kedd) | Béla

hírek

Kikaptunk a Titánoktól!

Felnőtt 2019-11-17

Jelentős hiányzókkal szembesülhettek a Megyeri útra kilátogató hazai szurkolók, az eltiltott Varga Arnold mellett Benk András és Csamangó sem öltözött be. Mindeközben a Fehérvári Titánoknál ezen a mérkőzésen mutatkozott be Zane Schartz. A 3. percben Császár állt ki két perce, de remekül működött a Titánok emberhátrányos egysége. A 10. percig kellett várni az első nagyobb helyzetre, Kovács Attila lövését fogta Gyenes. A 15. percben megszerezte a vezetést a Fehérvár: Kovács Alex remekül centerezett az alapvonal mögül, Almási bevágta. A következő cseréből ismét gólt lőttek a vendégek, a berobbanó Balogh Bence duplázta meg a Titánok előnyét.

Rákapcsolt a második harmadban az UTE és össze is jött a szépítés a 27. percben, Henderson középre tett korongja találta meg Erik Pancét, akinek nem volt nehéz dolga, 1-2. Ahogy a Titánok is gyorsan szerezték második góljukat, úgy az UTE is eredményes volt a következő cserében: Sikorcin kék vonalas lövése ment át Gyenes lábai között. Az egyenlítést követően nagy esélyt kaptak a vendégek, Nagy Nilan kapott 2+2 percet. Megúszta a tűzijátékot az Újpest, sőt Reed szólóját csak szabálytalanul tudták megakadályozni a vendég játékosok. A harmad végén még a vezetést is megszerezték a hazaiak, Odnoga nagy helyzetét még fogta Gyenes, de a kapu előtti nyomást nem bírták a Titánok, Pance duplázott közelről.

A harmadik harmad elején kissé váratlanul egyenlítettek a Titánok: Imre Patrik szlalomozott végig a hazai védők között, a Márkusról lecsorgó korongot Dézsi lőtte be. Az újpestiek ismét sebességet váltottak, tempójukat Godó gáncsolása törte meg. Az emberhátrány végén Kovács Sebestyén lépett meg, de nem tudta Gyenest átverni. Az 53. percben visszavették a vezetést a Titánok: egy véleményes ütközést követően Madácsi lódult meg, a végig agilisan játszó Zion pedig kilőtte a pipát, 3-4. Kisvártatva megduplázta előnyét a vendég csapat, Nagy Ákos szerelte az egyik újpesti bekket, majd takarásból leadott lövése a kapuvasról becsorgott. Az utolsó két percben zárkózott az UTE, Sikorcin a levegőből paskolta be a korongot, 4-5. A végén hiába hozta a le kapusát Baróti Zsolt, a vendégek hősiesen védekezéssel kihúzták.

Forrás: Jégkorongblog

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.02.19. UTE - Győr című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41