Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

LILA ÖRÖMÜNNEP AZ FTC ELLEN

Felnőtt 2022-01-29

Magas színvonalú változatos meccsen ismét hosszabbításban verte meg a Ferencvárost az Újpest. Két gólos hazai előny után az FTC vezetett 3:2-re, a rendes játékidő vége előtt egy perccel Sam Coatta egyenlített, majd a hosszabbításban is betalált, így egy hónapon belül már a második derbit nyertük meg. 

 

Közel 1500 fanatikus hazai szurkoló előtt fantasztikusan kezdte az idei negyedik derbit az Újpest, a hatodik perc legelején egy Zsigmond Árontól kapott koronggal forgolódott a kapuhoz közel Kovács Sebestyén, úgy tűnt, hogy várja a lehetőséget egy jó passzra, ehelyett tüzelt, és hatalmas gólt ragasztott Arany hálójába, 1:0.

 

A 12. percben növelte az előnyét az UTE, Kiss Patrik tartotta meg a korongot a kapu mögött, több ferencvárosit kicselezve lőhetett a kékről rá, a kipattanót pedig Németh Attila ütötte be, 2:0.

 

A második félidő hazai szempontból nem alakult jól, emberelőnyben a  26. percben Nagy Gergő passzolt Fowliehoz, aki közelről szerencsés gólt szerzett, 2:1.

 

A 33. percbe nagyon hasonló volt a forgatókönyv, a ferencvárosi Mcfadden, Fowlie és Nagy Gergő háromszögezett, az újabb FTC találatot az utóbbi szerezte szintén öt a négy ellen, 2:2.

 

Az utolsó harmadban visszatért saját játékához csapatunk, de gólt sajnos újra az FTC szerzett, a mérkőzés során először öt az öt ellen, Kulmala talált be a 48. percben, 3:2.

 

Az Újpest komoly erőket mozgósított az egyenlítésért, de nagyon fogyott erre az idő. Végül két és fél perccel a rendes játékidő vége előtt Nagy Gergőt állították ki, akkor időt kért Virág Csaba. Az 59. percben Jago adott egy jó keresztpasszt Coattának, aki messziről lőtt, 3:3, így az UTE hosszabbításra mentette a derbit!

 

Aztán három a három ellen összesen egy percet játszottak a csapatok, a 61. percben Jago cselezett a támadóharmadban, és jó ütemben passzolt a középen érkező Sam Coattához, aki egyből lőtt, 4:3, így az UTE idén a harmadik derbit nyerte meg a Ferencváros ellen. 

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

“Sokat jelent ez a siker, maximumot nyújtottuk, mindenki kiadott magából mindent. Mi múlt héten nem edzettünk, hiszen az egész csapat házi karanténban volt. Ilyenkor idő kell ahhoz, hogy visszataláljunk régi önmagunkhoz, ez Győrben nem sikerült, ma is csak helyenként. Túlélő módban játszottunk a második harmadban, ami nem jellemző ránk, aztán a végére sikerült újra a saját hokinkat játszani. Sokan kijöttek ma, és ismét remek hangulatot varázsoltak a szurkolóink, amiért hálásak lehetünk, mert ez nagy erőt adott. “ 

 

Fodor Szabolcs, vezetőedző (FTC-Telekom)

 

“Jól játszottunk, az nagyon nagy fegyvertény volt, hogy 0:2-ről fordítani tudtunk idegenben. Dupla annyit lőttünk kapura, mint az Újpest, de ezt a sportot gólra játszák, és abból a hazaiak többet szereztek. Öt az ötben kontrolláltuk a mérkőzést, aztán volt egy buli, csináltunk egy buta szabálytalanságot, amiből visszajött az UTE a végén. A hirtelenhalálban pedig megint az Újpest nyert, ez nem meglepetés, hiszen a szezon során rengeteg meccset húztak be így. Annyi pozitívumot tudok mondani, hogy a szabályok szerint a hosszabbítást szerencsére nem három a háromban játszák a playoffban.” 

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.12.20. FTC - UTE (MK) című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41