Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

LÜKTETŐ MECCSEN GYŐZELEM DEBRECENBEN

Felnőtt 2021-12-26

A karácsonyi mérkőzésen a második harmadban már három góllal is vezettünk, de a DEAC a rendes játékidő vége előtt 15 másodperccel egyenlített. A hosszabbításban újra a mieink voltak a jobbak, így 6:5-re nyertünk idegenben, vagyis idén harmadszor is legyőztük a Debrecent.

 

A hazai csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, mégis az UTE szerezte meg a vezetést az ötödik percben, Németh Attila passzából Suter talált be középtávolról, ezzel lett 0:1. 

 

Alig egy perc múlva az exújpesti Berta Ákos egyenlített kipattanóból, a hatodik percben 1:1. 

 

A nyolcadik percben Kovács Alex passzából Kyle Just szerzett hasonló gólt, miután a kipattanót Hetényi felett a kapuba juttatta, 1:2.

 

A harmad utolsó percének elején újra Suter talált be Jago passza után 1:3, majd fél perccel a harmad vége előtt Spirko szerzett gólt, amikor egy felperdülő korongot vágott a kapuba, így lett 2:3.

 

A második harmad elején Robichaudnak kiment a válla, ápolták pár percig, majd visszatért, a 28. percben pedig egy tanári akció végén növelte előnyét az UTE. Coatta és Kovács Alex között ment a kényszerítőzés: a befejező ember a szezonbeli tizenharmadik gólját szerző légiósunk volt, 2:4.

 

Egy perccel később újabb gólt szereztek a lila-fehérek, Benk András zavarta Hetényit a kapu előtt, Just Kyle pedig emberelőnyben a bal felső sarokba varrta a korongot, 2:5.

 

A 32. percben szintén emberelőnyből zárkózott a DEAC, Berta szerzett újabb gólt, 3:5, majd egy perccel később feljött egy gólra a hazai csapat, miután Kulesov betalált egy kontrából, 4:5.

 

Az utolsó harmadban sokáig tartotta az előnyt az Újpest, aztán a vége előtt fújtak a zebrák egy páros kiállítást, majd Balogh Bencét is leküldték két percre. A Debrecen erre levitte kapusát, így öt a háromban támadhatott a hosszabbításért a hazai csapat. A kettős kiállítás lejárta után Kulesov talált be 15 másodperccel a vége előtt, 5:5, így következhetett a hosszabbítás. 

 

A ráadásban az UTE emberelőnybe került, így egy parádés Kyle-Coatta-Kyle-Benk összjáték végén nyertünk 6:5-re, vagyis a szezon során idegenben sikerült másodszor is hosszabbításban megverni a DEAC-ot.

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

“Jól szórakoztak a nézők ezen a meccsen, de az edzők nem annyira. Ez egy végletekig kiélezett mérkőzés volt, mi megdolgoztunk minden találatunkért, szép gólokat lőttünk, míg a Debrecennek ajándékba adtuk a találatokat. Tökösebben kellett volna játszanunk a saját kapunk előtt.”

 

György József, vezetőedző (DEAC)

 

“Jó mérkőzés volt, amelyen kiszolgáltuk a közönséget. Nagy fegyvertény, hogy visszajöttünk a meccsbe 5:2-ről, bár jól játszottunk, így nem meglepetés, hogy tudtunk egyenlíteni. Sajnos a legvégén egy kiállítás döntött. Próbálunk tovább építkezni, jó úton haladunk, de van még mit csiszolni.”

 

fotó: Jani Martin/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41