Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

MAGABIZTOSAN VERTÜK A BRASSÓT

Felnőtt 2024-03-02

Bravúros győzelmet aratott az Újpest a ligamásodik Brassó vendégeként. A mieink tulajdonképpen már az első harmadban eldöntötték a találkozót, hiszen negyedórányi játék után négy góllal vezettek. 

Már a találkozó elején az Újpest játszott jobban, a Brassó sem akart veszteni, de azért Dave MacQueen csapatán látszott, hogy már nincs szüksége pontokra, és nem akar élet-halál harcot vívni a még alapszakasz helyezésért küzdő lilákkal. Az Újpest kezdte a pontgyártás a hetedik percben, ráadásul 30 másodpercen belül kétszer is betaláltak a mieink, az első gólt Saarelainen lőtte (0:1), majd Just passzából Sam Coatta is betalált. (0:2) A 14. percben Kiss Patrik volt erőszakos, megszerezte a korongot és kapura lőtt, de Tőke Zoltán védett, a kipattanóra azonban Kyle Just csapott le, és könyörtelenül kihasználta a lehetőségét. (0:3) Másfél perccel később Metavainio adott a kapu mögül jó passzt Nyqvistnek, aki büntetett (0:4), az UTE az első harmadban az összes gólját öt az öt ellen szerezte. 

A második harmad elején aztán az első emberelőnyüket is megkapták a mieink, sőt egy perccel később már kettős fórban játszhattunk, és ezt kis is használtuk, újra Julius Nyqvist volt eredményes. (0:5) Az ötödik újpesti gól után kapust cserélt a Corona, Tőke helyett jött Polc, és ezzel fel is javult a hazaik hokija, olyannyira, hogy az első emberelőnyét a kék-sárga csapat is kihasználta Kóger révén. (1:5) A következő kiállítás a játékrész második felében már az újpestieknek kedvezett, fel is tudtak állni a Corona kapujával szemben, és a korongjáratás végén Silfver is szerzett egy gólt. (1:6) Aztán a 38. percben megint egálnál lett eredményes a lila-fehér csapat, Tornyai Gábor kapáslövése után már hat gólt volt a mieink előnye. (1:7)

Az első két harmadban négy-négy találat született, az utolsóban viszont sokáig tartott a gólcsend, mindkét oldalon jól védték a ketrecet a kapusok. Ám a végén ismét emberelőnyt harcolt ki az UTE, így az 59. percben az egyre jobb formában játszó Kyle Just újra betalált, és ezzel beállította a végeredményt. (1:8)

Markus Juurikkala, vezetőedző - Újpesti TE

 

"Boldog vagyok a három ponttal, hogy győztünk, és hogy ennyi gólt lőttünk. Korábban, mikor Brassóba jöttünk nem tudtunk olyan szinten játszani, ahogy szerettünk volna, de most ez sikerült, bebizonyítottuk magunknak is, hogy képesek vagyunk így jégkorongozni, így várhatjuk a rájátszást."

 

Dave MacQueen, vezetőedző – Corona Brassov

 

"Nem volt szép, de hozzá kell tennem, néhány kulcsjátékosunkat pihentetni szerettük volna, másoknak pedig több jégidőt adni. Jó tudni, kire számíthatunk majd a rájátszásban. Leülünk, megbeszéljük a tanulságokat, és továbblépünk. A vereség ellenére jó alapszakaszunk volt, és ezt nem szeretném elvenni a játékosaimtól, akik estéről estére hajtottak a győzelemért."

 

fotó: Corona Brassó

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.09.29. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41