Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

MÁR DOBOGÓS AZ UTE!

Felnőtt 2021-01-31

A DAB az első harmadban kicsit ránk ijesztett, háromszor kerültünk hátrányba és egyenlítettünk ki, a második játékrészben viszont sebességet váltott a csapat, és eldöntötte a mérkőzést. Sikerével az UTE fellépett az liga dobogójára.

Az UTE meccskeretéből egyedül az eltiltását megkezdő Szabad hiányzott. A DAB-nál a mezőnyjátékosokat illetően Jakabfy Csongor helyett Nilsson kapott lehetőséget, valamint a kanadai kapust, Bacashihuát nem nevezték, Pinczés Bendegúz mögött Kapin padozott.

Az Acélbikák már a 17. másodpercben megszerezték a vezetést, Török korongja meglepte Duscheket. A nyitó harmad közepén egyenlítettek a lila-fehérek, Perkovich talált be közelről. A hazaiak hiába hajtottak a fordításért, a dunaújvárosiak újra megszerezték a vezetést Szappanos svájci figurából szerzett góljával. Gyorsan jött a válasz, 23 másodpercre rá Vincze jött jó ütemben egy centerezésre. Harmadszorra is a DAB-nál volt az előny: a szezonbeli 2. pontját szerző Gebei Gergely középre tett korongját Turcotte lőtte be. Megint azonnal reagált az UTE: Sotlar egy szép csel után egalizált.

A második játékrész elején fordítottak a lila-fehérek, Rafaj lőtt gólt egy lecsorgó korongból, majd Varga talált be egy késleltetett kiállítás alatt. Úgy tűnt, a meccs első emberhátrányát kibekkelik a vendégek, ám a kiegészülés pillanatában Kiss betalált. A középső harmad folytatásában egyre feszültebbé vált a hangulat a jégen. A harmadik húsz perc nem hozott gólt, csak két UTE-kapuvasat, valamint egy kapusakadályozás miatt érvénytelenített találatot.

Az erdélyi túrára induló UTE 6-3-ra nyert, aminek köszönhetően pontszámban megelőzte a MAC HKB Újbudát, valamint jobb gólkülönbségével a szintén 51 egységgel bíró DEAC-ot is előzve a tabella 3. helyére lépett. A DAB hátránya 8 pont maradt a 8. helyezett Opten Vasas HC mögött, ezen csütörtökön hazai jégen faraghat a piros-kékekkel szemben.

A mérkőzés összefoglalója.

Az edzők értékelései:

Virág Csaba, az UTE vezetőedzője

 

Nem egyszerű úgy játszani, hogy ennyi sérültünk van, bár szerencsére a hátvédeink közül nem hiányzik senki, és ez komoly tartást ad nekünk hátul. Az első harmad után nekünk volt hízelgő a döntetlen, de a második harmadra egy másik csapatunk jött ki az öltözőből. Az a 10-15 perc játék, amit akkor produkáltunk, bizakodásra ad okot, az mutatja, hogy ilyen felforgatott sorokkal is tudunk dominálni. A harmadik harmad az eltelt, megvoltak a helyzeteink, kapuvasakat is szereztünk, közel voltunk az újabb gólhoz, ami nem jött össze, de így is örülünk a három pontnak.”

 

Borbás Gergely, a Dunaújvárosi Acélbikák másodedzője

 

Az utóbbi mérkőzéseinkkel ellentétben végre jól kezdtünk, mégis döntetlennel végződött az első harmad. A második játékrészre másik Újpest jött ki a jégre, mi a védekező harmadban nem voltunk elég kemények a kapunk előtt. A harmadik harmadra visszataláltunk a meccsbe, de gólt szerezni nem tudtunk, ez lett a vége.”

 

fotó: Jani Martin/UTE

forrás: jkb.hu

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.16. MAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41