Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

MÁR TELJES ÉRTÉKŰ MUNKÁT VÉGEZ

Felnőtt 2023-09-08

Kapusunk, Rajna Miklós még a finnországi világbajnokság előtt szenvedett izomszakadást egy válogatott edzésen, ezért vb helyett egy hosszú rehabilitációt kezdett meg a nyár elején. Rutinos játékosunk azóta meggyógyult, és a felkészülés alatt már teljesértékű munkát végez a csapattal.

 

Mi történt az előző szezon végén, milyen érzésekkel zártad az évet?

Volt egy rossz mozdulatom a válogatott edzésén, egyből éreztem, hogy komoly a probléma, sajnos elszakadt a combizmom. Abban a pillanatban tudtam, hogy a világbajnokságon nem lehetek ott. Nem volt könnyű feldolgozni, de rengeteget segített, hogy így idén nyáron több időm maradt a családomra. Nagyon szerettem volna Tamperében képviselni az országot és Újpestet is, de el kell fogadni, hogy ez a sportban benne van.

Milyen volt az angliai légióskodásod?

Jó két hónapot töltöttem Angliában, Jól éreztem magam, nagyon jó volt a csapategység. Sok meccset nyertünk, de sajnos hamarabb vége lett a szezonnak, mint terveztük. Szerintem esélyünk lehetett volna a végső győzelemre is, de máshogy alakult. A liga nagyon erős, remek tapasztalat volt, nekem is nagyon jót tett, hogy kicsit más környezetben védtem. A bajnokság színvonalas, most már 15 légiós lehet a csapatokban, úgyhogy remek meccseken léphettem jégre. Az első négy mérkőzésemet éppen a top 4 ellenfél ellen játszottunk, akikből a Bajnokok Ligájában is látunk csapatokat.

Hogy telt a nyár, hogyan haladt a rehabilitáció?

Az elmúlt időszak a rehabilitációról szólt, ami azt gondolom, hogy jól sikerült. Azt tudni kell, hogy egy nyári rehabilitáció egészen más, mint amikor a szezon közben a lehető leghamarabb vissza kell térni. Ilyenkor van idő alaposnak lenni, nem kell siettetni a dolgokat. Dunaújvárosban végeztem a munkát, türelmesen haladtunk, a cél az volt, hogy mire kezdődik a nyári alapozásunk, addigra teljes értékű munkát végezhessek a csapattal. Az első néhány jeges edzésen volt még pár olyan mozdulat, ami kellemetlenebb volt, de ez normális. A jégen végzett munkát nagyon nehéz nyári rehabilitációval, szárazon reprodukálni, főleg nálunk kapusoknál, ahol elég specifikusak a mozdulatok. Kellett pár extra nap, amire ez is eltűnt, de most már teljesen fájdalommentesen tudok védeni.

Sok edző alatt dolgoztál már, illetve rengeteg csapattársad volt az évek során, hogyan látod a jelenlegi keretünk hangulatát, illetve Markus hogy találta meg a közös hangot az öltözővel?

A légiósok egyre felszabadultabbak, az edző is egyre jobban megismer minket, de ez egy hosszú folyamat. Mire elkezdődik a bajnokság, megpróbálunk a lehető legjobb állapotban lenni, de azt gondolom, hogy a játékunk csak később lesz tökéletes. Markus egy jó edző, a légiósok és az új játékok szintén jó játékosok, de amikor hullámvölgybe kerül majd a csapat, akkor derül ki, hogy mennyire tudunk egyben maradni, mindenkinek akkor jönnek az igazi kihívások, amikor nehéz pillanatainkat éljük. Próbálunk közösen időt tölteni, a légiósoknak igyekszünk megmutatni a várost, hogy otthon érezhessék magukat Újpesten, Budapesten. Dolgozunk, teszünk érte, hogy a csapategység jó legyen, az biztos, hogy az irány, amerre haladunk, az jó.

Az eddigi három felkészülési meccsből milyen következtetéseket lehet levonni?

Semmilyet. A felkészülési meccsek arra vannak, hogy a stáb kipróbáljon összeállításokat, más jégidőkkel dolgoznak az edzők, mint ahogyan a szezonban lesz, illetve a csapat is össze tud szokni meccshelyzetben. Folyamatosan fejlődünk, ugyanakkor semmilyen következtetést nem mernék levonni ezekből a találkozókból.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.08.18. UTE - HK Levice című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41