Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

MARADTUNK A HATODIK HELYEN

Felnőtt 2024-03-05

Bár végig derekasan harcolt az egész alapszakaszban és az utolsó meccsen is az Újpest, mégsem tudott előrébb lépni a tabellán. Egy szoros, változatos ki-ki meccsen végül a BJAHC nyert hazai pályán az UTE ellen 4:3-ra.

 

Három meghatározó játékos is hiányzott az újpesti keretből, miután sérülés miatt nem játszhatott a két hete sérült Kiss Dániel mellett ezúttal Sam Coatta és Julius Nyqvist sem, míg a hazai csapat négy tele sorral állt fel. 

 

A mérkőzést a BJA kezdte jobban, már az ötödik percben fel is avatták Rajna kapuját, Tóth lőtt közelről, ezt még kapusunk védte, a kipattanót azonban Ravasz Csanád a hálóba továbbította. (1:0) Az első harmad ezek után már inkább a lilákról szólt, először 5 a 4-ben, majd nem sokkal később kettős emberelőnyben is támadhattunk, de nem lett gól, majd Kyle Just lövése előbb Farkas Roland kapuson, majd a vason is megpattant. Ezek után a hazaiak is kihagytak egy emberelőnyt, majd Galoha ziccerét védte kapusunk, Rajna Miklós, így minimális BJA előnnyel zárult az első 20 perc.

 

A fordulás után öt perccel tudtunk először egyenlíteni, egy újpesti támadás végén Kovács Alex aszisztált Tornyai Gábor újabb góljához. (1:1) Védőnk egyre ponterősebben játszott az alapszakasz végén, ami a rájátszás előtt pompás hír. Az egalizálás után két hazai ziccer maradt ki, a második Rajna hathatós közbenjárása után, amiből indulhatott egy gyors kontra: Travis Ewanyk és Benk András rohamozhatott, kanadai légiósunk passzát végül a csapatkapitány váltotta gólra. (1:2) A gól után kevesebb mint egy perccel jó lehetőséghez jutott az Újpest, ugyanis emberelőnybe kerültünk, azonban Varga kisbüntetésének a felénél Ewanykot is kiállították két percre. A 4 a 4 elleni játék, és a BJA utána következő egy perces fórja is kimaradt, így az eredmény nem változott. A 35. percben viszont összejött az egyenlítés a hazai csapatnak, Dame-Malka lövését még bravúrral hárította Rajna, a kipattanót viszont Molnár Bálint értékesítette. (2:2) A harmad vége előtt Benket állították ki, majd egy perccel később a hazaiak finn játékosát, Viikilat is, aki Rajnát támadta. Emiatt kialakult egy nagyobb bunyó az újpesti kapu előtt, viszont gólt már nem láthatott ebben a játékrészben a káposztásmegyeri publikum.

 

A záróetap elején megint a mieink találtak be: a 43. percben Farkas Roland egy támadás alatt kétszer is védett, a második kipattanóra azonban Just csapott le szemfülesen, az asszisztot pedig a gólja után gólpasszt is jegyző Tornyainak írták be. (2:3) A félidő közepére viszont megint magukra találtak a hazaiak, Szabó Bence lövését Rajna még hárította bravúrral, az 50. percben viszont egy gyors kontrából alakított ki létszámfölényt az újpesti harmadban a BJA, a korongot végül Culigin lőtte be az mieink kapujába. (3:3) Az egyenlítés után a hazai csapat még nagyobb sebességre kapcsolt, Rajna sokáig állta a sarat, az 58. percben viszont már ő is tehetetlen volt; Schlekmann keresztpassza után Varga Kaden lőtt nagy gólt messziről. (4:3) A hazaiak tehát újra megszerezték a vezetést, Markus Juurikkala erre válaszul azonnal levitte Rajnát, de hiába támadhatott létszámfölényben, majd Pozsgai kiállítása után hat a négyben az UTE, izgalmas végjátékban a BJAHC megtarotta egy gólos előnyét és nyert. Így nem lett igazuk azoknak, akik a mérkőzés előtt úgy gondolták, hogy a két csapat "letutizza" egymás közt a mérkőzést. Kangyal Balázs csapata és a Újpest elkerüli egymást a negyeddöntőbe, hiszen a negyedik helyen végző BJA az ötödik Csíkszeredával kezd négy győzelemig tartó párharcot, míg az alapszakaszban hatodik UTE a harmadik helyen végző, tavalyi bajnok GYHK párja lesz a rájátszás első körében.

 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

" Szoros meccs volt, de ma ennyivel jobban játszottak. Ide-oda pattogó korongok, egyik csapat vezetett, aztán a másik csapat vezetett. Természetesen minden meccsen győzni szeretnénk, úgyhogy csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Ma ez volt a különbség a két csapat között, a hazaiak megérdemelték a sikert. Vége az alapszakasznak, és a szezon legizgalmasabb időszaka következik, ez számít most leginkább."

 

Kangyal Balázs, vezetőedző - BJAHC

 

" Pontot tettünk a fantáziaregény végére. Ennek a klubnak sokkal nagyobb értékei vannak, amit lehet mérni játékosokban, pénzben, külsőségekben, és ez kötelez minket. Ez egy jó alkalom, hogy mindenki otthon megpucolgassa a tükrét, belekukkantson, süsse le a szemét, gondolkodjon rajta, hogy áll a sporthoz és a sport szent eszméjéhez. Végtelenül büszke vagyok a srácokra és gratulálok a negyedik helyhez, amit elértünk egy ilyen erős ligában. Gratulálok az Újpestnek is, mert nagyon sok energiát megmozgattak azért, hogy ez egy igazi sportünnep legyen." 

 

fotó: Vörös Dávid / UTE

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.16. UTE - FEHA19 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41