Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

MEGINT EGY GÓLON MÚLT

Felnőtt 2023-01-13

Ismét csak hajszálnyilval maradt le a pontszerzésről az UTE Erdélyben. Csapatunk a ligaharmadik Corona Brassó vendégeként szenvedett 5:4-es vereséget.

 

Az első gólt a mieink szerezték a hatodik percben, öt az öt ellen. Lászlóffy lőtt, a brassói kapusról, Toth Rylanről kipattanó korongot Németh Attila terelte a hazaiak ketrecébe. (0:1)

Egy kimaradt újpesti emberelőny után a kilencedik percben egyenlítettek a kék-sárgák, Valchar passzolt a hosszú oldalon meglóduló kanadai Connor Sullivan Sills elé, aki nem hibázott. (1:1)

Egy újabb kimaradt UTE-emberelőny után a hazaik kihasználták első fórjukat, Boriszenko távoli lövése pattant le Rajna Miklósról, amit Radim Valchar juttatott a hálóba. (1:2)

A következő játékrész elején, a 21. percben a hazaiaktól Sveeneyt küldték le két percre bottal akasztásért, az újabb újpesti előnyből Pereszunko passza után kanadai légiósunk, Collin Shirley szerzett gólt. (2:2)

12 másodperccel később a túloldalon Domingue kerülte meg a Rajna kapuját, passzából a román Roberto Gliga volt eredményes. (3:2)

Aztán a 25. percben újra egyenlített csapatunk, az ellentámadásunk Shirleytől indult, majd Madácsin át Kiss Philig vezetett a korong útja, aki a felső sarokba zúdított. (3:3)

A harmad közepén dupla emberelőnybe került a hazai csapat, ezt még sikerült kivédekeznie a mieinknek, öt a négy ellen viszont betalált a Brassó, ismét két tengerentúli légiós szerzett pontot, a kanadai Williams lövésébe ért bele jól honfitársa, Sills. (4:3)

A második szünet után, a 47. percben két gólosra növelte előnyét a Brassó, Sweeney passzából az amerikai VanWormert lőtt nagy gólt. (5:3)

Három perccel később újra felzárkózott egy gólra az UTE: Simon Péter tüzelt takarásból, és szerezte meg csapatunkba való visszatérése utáni első gólját. (5:4)

A lila-fehérek az utolsó tíz percben nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért. Két perccel a lefújás előtt Virág Csaba időt kért, lehívta Rajnát, a mieink üres kapujába majdnem a Corona lőtt gólt, de Kiss Dániel résen volt. Végül még az utolsó másodpercekben is támadásban voltak a lilák a döntetlenért, de nem találtak be már a hazaiak kapujába. 

A Corona Brassó nyert, az Újpest - újabb veresége miatt - pedig már biztos, hogy playoff-kvalifikációt fog vívni, hogy bekerüljön az  Erste Liga rájátszásába. 

Csapatunk az erdélyi túrát vasárnap délután a szintén légiósokkal teletűzdelt Csíkszereda ellen zárja.

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

"Ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt nekünk, ugyanúgy, ahogy a csütörtöki. Az mindenesetre pozitív, hogy két egymást követő napon is meccsben voltunk két bombaerős erdélyi csapat ellen, ráadásul a fiatalok ma is jól helyt álltak. Nem volt könnyű, mert a fél csapat gyomorproblémákkal küzködött még a harmadszünetekben is. Aki pályára lépett, az mindent megtett, az összes cserében csúsztunk-másztunk azért, hogy sikeresek legyünk. Egy ilyen meccs után nagyon kellene, hogy végre felénk billenjen a mérleg nyelve, hogy az önbizalmunk visszajöjjön. Az a jövő szempontjából viszont pozitív, hogy most emberelőnyben, valamint öt az öt ellen is be tudtunk ma találni."

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.12.27. UTE - GYHK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41