Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

MEGINT ELLENÜNK TÁMADT FEL A FEHÉRVÁR

Felnőtt 2022-10-02

Fegyelmezett játékkal, és jó kapusteljesítménnyel múlta felül csapatunkat a FEHA19. A székesfehérváriak hazai pályán 3:2-re nyertek, így az UTE ellen szerezték meg első pontjaikat az idei kiírásban. 

 

Nem indult könnyen a találkozó egyik csapatnak sem, mindkét oldalon sok volt a hiba. Az újpestiek kapuját ezúttal Sági Máté védte, a székesfehérvári Mingazov lövését még hárította, de a 17. percben emberhátrányban már nem tudta kivédeni Ambrus Csongor lövését, így az első szünetre már vezetett FEHA19. (1:0)

 

A második játékrészt hiába kezdte jobban az UTE, a 24. percben Mihály Ákos egy korongszerzés után zudította a pakkot a kapura, és megduplázta a hazai csapat előnyét. (2:0)

 

A 35. percben végre gólt szerzett a nem túl jó napot kifogó Újpest is, Kiss Phil messziről eleresztett lövésébe Benk András ért bele közelről. (2:1) A harmad végéhez közeledve egy emberelőnyös helyzetben közel járt csapatunk az egyenlítéshez is, de Márkus Levente kiválóan hárította az egykori csapattársak próbálkozásait. 

 

A zárófelvonást meglepetésre a hazai csapat kezdte aktívabban, aminek a 48. percben meg is lett az eredménye. Előnyben támadhatott a FEHA19, egy Ságiról kipattanó lövést Mingazov juttatott be végül a hálónkba. (3:1)

 

A mérkőzés hajrájában is keményen küzdött mindkét csapat, voltak helyzetek mindkét oldalon, de Sági és Márkus is jól védett. Az UTE vezetőedzője, Virág Csaba az utolsó két percben időt kért, és kapusát is levitte, így az 59. percben Kyle Just betalált, (3:2) majd az utolsó pillanatban kanadai támadónk, Collin Shirley egyenlíthetett volna, de lövését védte Márkus Levente. Hatalmas meglepetésre a szezonrajt óta gyengélkedő FEHA19 nyert a Székesfehérváron már sorozatban harmadszor kikapó Újpest ellen. 

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

 

"Azt kaptuk, amit érdemeltünk. Igazából öt az öt ellen, valamint előnyben és hátrányban is jobb teljesítményt nyújtott a Fehérvár nálunk, megérdemelten győztek. Ha nem dolgozunk meg eléggé érte, akkor nem úgy fognak pattanni a kritikus korongok, ahogy nekünk jó lenne. Minden hiányzott ma a csapatból, nem korcsolyáztunk eleget, nem küzdöttünk eleget, nem a játéktervünk szerint játszottunk. Elkezdtünk önfejűen, saját gondolataink alapján menni, és nem értettük, hogy valami nem működik."

 

Anatolij Bogdanov, vezetőedző - FEHA19

 

"Büszke vagyok a csapatra, tavaly tíz, idén öt meccs kellett ahhoz, hogy megszerezzük az első három pontos győzelmünket. Nagyon boldog és büszke vagyok a befektetett munkára, egynél több gólt lőttünk, a kapus is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A speciális helyzetekben is jók voltunk, mindent összevetve, megvoltak a lehetőségeink, jókor lőttük a gólokat, amikor a legnagyobb szükségünk volt rá a mérkőzésen akkor tudtunk betalálni. Nehéz néhány kulcspillanatot kiemelni, de az emberhátrányos védekezésünk nagyon fontos volt ma."

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.10.11. UTE - FEHA19 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41