Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

MEGINT HULLÁMZOTT A JÁTÉK

Felnőtt 2022-11-06

Simán, 7:4-re verte a hazai pályán játszó Dunaújváros az UTE-csapatát. A mieink az első harmadban jelentős, három gólos hátrányba kerültek, és innen már nem jutottak az egyenlítés közelébe. 

 

Az újpesti ketrec elé ezúttal is Sági Máté állt, mert válogatott kapusunk, Rajna Miklós betegség miatt ezt a mérkőzést is kihagyta. Második számú kapusunk már az első percben maga mögé kellett, hogy nyúljon, mert középen jól érkezett Léránt René, és vezetéshez jutatta a hazai csapatot. (1:0)

 

Sági néhány nagy védése után előnyét a 11. percben növelte a DAB, Szabó Csaba testéről pattant a hálóba a korong, (2:0)

 

A túloldalon Pokornyi Dávid nagy helyzetet hagyott ki, majd a 17. percben Pereszunkót ültették le, a dunaújvárosi emberelőnyt pedig Brus használta ki. (3:0)

 

A második játékrész elején Henttonent is kiállították két percre, és ezt a fort is belőtte a DAB, Somogyit hozta kihagyhatatlan helyzetbe Ödman. (4:0)

 

Az ötödik gólját a 31. percben szerezte az újváros, Szalma keresztpasszát a teljesen üresen érkező Somogyi jutatta a hálónkba. (5:0)

 

Ezek után Virág Csaba kapust cserélt, és beküldte Monostori Tamást. A szünet végéig két Pereszunkó góllal sikerült közelebb zárkóznunk, először egy emberelőnyt használt ki ukrán légiósunk (5:1), majd a 39. percben Kiss Patrik átadásával csapta be a hazai védelmet. (5:2)

 

A harmadik harmad 50. percében Tornyai Gábort állították ki a zebrák, és az Acélbikák növelték előnyüket, Szalma Zsolt szerzett gólt. (6:2)

Az utolsó néhány percben még lőtt két gólt az Újpest, az 54. percben Balogh Bence volt eredményes közelről (6:3), majd három perccel később Kovács Alex passza után Németh Attila talált be. (6:4)

A legvégén újra emberhátrányba került az UTE, de Virág Csaba így is lehozta kapusát, így Somogyi könnyedén szerezte meg harmadik gólját. (7:4)

Az Újpest tehát viszonylag simán kikapott Dunaújvárosban, így a két csapat helyet cserélt a tabellán, így a mieink a válogatott szünetet a kilencedik helyen töltik.

Niko Eronen, vezetőedző – DAB 

 

"Nagyon jól kezdtük a találkozót, rendre megnyertük a párharcokat, ez a játék az eredmény alakulásán is meglátszott, emiatt nagyon boldog voltam. A második harmadban hasonlóan jól teljesítettünk, de a végén egy kicsit nehezebbé tettük magunknak a meccset azzal, hogy két könnyű gólt is lőhetett az Újpest. A harmadik húsz perc jó lecke volt fiatal csapatunknak, mert teljesen mindegy, mi az eredmény, összességében kell nézni a találkozót. Több rizikós megoldást is választottunk ebben az időszakban, ezekből könnyű hibákat vétettünk, ezeket pedig ki is használták a vendégek. Ez új helyzet volt számunkra, először vezettünk ennyi góllal, de összességében azért rendben volt a játékunk."

 

Virág Csaba, vezetőedző – UTE 

 

"Gratulálok a Dunaújvárosnak, nagyon jól jégkorongoztak ma, és abszolút megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Nekünk nagyon hullámzó a teljesítményünk, meccseken belül is, mindenképpen meg kell találnunk azt a kiegyensúlyozott játékot, ami jellemzett minket a tavalyi alapszakaszban. Sok meccs is van a lábakban, tizenegy nap alatt az ötödiket játszottuk, de ez nem lehet kifogás, egyszerűen készen kell állnunk a mérkőzésekre, mert sem Székesfehérváron, sem most nem úgy sikerült az első harmad, ahogy azt szerettük volna. Most nemzetközi szünet jön, innen úgy szeretnénk visszatérni, hogy látható legyen a különbség.

 

fotó: Anda Fábián/Acélbikák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022. UTE - BJAHC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41