Dátum: 2024 május 4. (szombat) | Mónika, Flórián

hírek

MEGLETT A KÖTELEZŐ

Felnőtt 2024-01-23

Nehéz mérkőzésen gyűrte le csapatunk a vendég FEHA19 együttesét az Erste Ligában. A vendégek erős mezőnyjátékot produkáltak, de a mieink mindig a legjobbkor szereztek demoralizáló gólokat, így végül 3:1-re nyertek a kapuban megint brillírozó Rajna Miklóssal.

Továbbra is Coatta, Ewanyk, Pokornyi és Kovács Sebestyén nélkül állt fel az Újpest, viszont a negyedik sorban Markus Juurikkala csapata ismét újoncot avatott Almás Zétény személyében az Erste Ligában. 

 

Két egész perc sem kellett és máris vezetést szereztünk, az egyre jobb formában lendülő Miro-Pekka Saarelainen talált be Metsavainio passzából. (1:0) A bekapott gól ellenére nem illetődtek meg a vendégek,  a semleges harmadban fölényben játszottak, de sokáig nem jutottak el az újpesti kapuig. Az utolsó öt perc elején viszont már Rajnának is többször kellett védenie, de a fehérvári mezőnyfölény ellenére mégis az UTE szerzett újra gólt: a 19. percben egy gyors ellentámadás végén Kiss Patrik passzolt zseniális ütemben a jobboldalon érkező Tialához, aki kilőtte a rövid felső sarkot. (2:0)

 

Gyors újpesti támadásokkal indult a második harmad is, főleg az első sorunk volt gólveszélyes, előbb Kiss Patrik, majd Taavi Tiala járt közel az újabb találathoz. A meccs első emberelőnyénél a 28. percben az UTE volt a kedvezményezett, de hiába rendeztek tűzijátékot a mieink, vagy Melnyicsuk kapus volt a végállomás, vagy a ketrec vasa. Aztán a 32. percben szerzett egy utólag érvénytelenített gólt a FEHA, Csollák lőtt távolról, a blokkról felpattanó korong a plexiről visszapattant elé, és közelről a hálóba továbbított, de a játékvezetők hosszass videózás után nem adták meg a találatot. A másik oldalon Franyó is lőtt egy kapuvasat, de akkor még nem, csak a 38. percben növelte előnyét csapatunk, amikor Kiss Patrik középre küldött pakkja egy védő korcsolyájáról került a kapuba. (3:0)

Az utolsó harmad elején a kisvolánnak még voltak fellángolásai, de a lila-fehérek ügyesen menedzselték az órát, és igyekeztek gyors kontrákat is vezetni. A becsületgólt azért így is megszerezték a vendégek a 49. percben, amikor Dobos Mihály szép akció végén lőtt köténygólt Rajna Mikinek. (3:1) A FEHA találata után mindkét csapatnak voltak még lehetőségei, de az eredmény már nem változott, hiába kért időt a vendégek vezetőedzője, Anatolij Bogdanov, és vitte le kapusát is a székesfehérvári együttes az utolsó két percre.

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

"Mindkét csapatnak megvoltak a sanszai, mindig nagyon komoly kihívás a FEHA ellen játszani. Fáradtak voltunk egy picit, ők pedig végig csak jöttek, és jöttek, nem adták fel. Az egy hetes szünet nagyon jól fog most jönni nekünk, főleg mentálisan, de fizikálisan is. Örülünk nagyon a három pontnak, megyünk tovább az utunkon."

Anatolij Bogdanov, vezetőedző - FEHA19

"Gratulálok az Újpestnek a három ponthoz. Saját magunkhoz méltó módon játszottunk abban a tekintetben, hogy nekünk voltak jó periódusaink, olykor még uralni is tudtuk a játékot, megteremtettük a helyzeteket, erre az Újpest meglódult a koronggal, és learatta a babérokat. Ez egy nehezen lenyelhető dolog. A mérkőzés késöbbi szakaszában, a második harmadban a frissesség és a gyors reakció hiányzott a játékunkból. Boldog vagyok viszont, hogy nem adtuk fel, Rajna Miklós ma is elképesztő volt, rengeteget próbálkoztunk, de csak egyszer tudtuk hibára kényszeríteni."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.16. UTE - FEHA19 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41