Dátum: 2021 augusztus 4. (szerda) | Domonkos

hírek

MEGSZAKÍTANÁNK AZ FTC SOROZATÁT

Felnőtt 2021-01-28

A zöld-fehérek ebben a naptári évben még nem vesztettek pontot sem, de a mieinknek is volt már hasonlóan hosszú győzelmi sorozata ebben a szezonban.

December 30-án szenvedett vereséget utoljára az FTC-Telekom – 2-4 az Opten Vasas HC ellen, hogy annak a megóvott meccsnek mi lesz a sorsa, arról még nincs végleges információnk –, azóta nem kevesebb, mint 8 mérkőzést nyert meg sorozatban, ráadásul valamennyit rendes játékidőben. Ennek a száguldásnak köszönhetően immár 10 pont a megosztott címvédő előnye az Erste Liga-tabella élén.

Az UTE közben szintén szorgalmasan gyűjtögette a pontokat, az egyetlen komoly kudarcának a Csíkszeredával szembeni 2-7-et tekinthetjük, emellett Debrecenben esett még be egy vereség, ám a pontszerzés ott is megvolt.

Az idény negyedik UTE–Fradi rangadójának hagyományos jelentőségét nyilván nem kell ecsetelnünk, olvasóink minden általános részlettel tisztában vannak. Amit viszont érdemes külön is kiemelni, az az, hogy a 2020/21-es évad eddigi leghosszabb győztes sorozata éppen az Újpest nevéhez fűződik: a lilák december 21. és január 8. között ugyancsak 8 alkalommal nyertek, mielőtt a DEAC otthonában véget ért volna a menetelésük. Ez idő alatt egyszer a zöldekkel is találkoztak, december 28-án 5-1-re győztek a Tüskecsarnokban. Nem mellesleg: ez volt ebben a párosításban az első sikerük az idény során. Magyarán: ha csütörtök este a Fradi nyer a Megyeri úton, akkor egyben meg is dönti ellenfele szezoncsúcsát, ami nyilván extra öröm lenne szurkolói számára.

Amennyiben az UTE kerekedik felül, ott a nagyra törő széria megszakítása jelentheti a bónuszt. Arról nem is beszélve, hogy az egyelőre 5. újpestiek sikerükkel tovább zárkóznának a közvetlen élmezőnyre, esélyt teremtve maguknak arra, hogy ideje jöttén hazai jégen kezdjék a playoffot. Van azonban némi nehezítés is a lilák számára: Benk András és Kyle Just után várhatóan Ladislav Sikorcin sem léphet jégre náluk sérülés miatt.

A meccset a köztelevízió sportcsatornáján is követhetik a szurkolók.

Erste Liga tabella

https://www.jegkorongszovetseg.hu/ersteliga/tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41