Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

MEGTÖRNI AZ ÁTKOT

Felnőtt 2022-12-23

Bár csapatunk hetek óta egyre jobb formába játszik az Erste Ligában, de a javulás egyelőre csak hazai pályán látványos. Így külön értéke lenne, ha péntek este "betehetnénk a fa alá" egy Miskolcon aratott győzelmet.

 

Míg hazai jégen - holtversenyben a BJAHC-val - az Újpest a legeredményesebb csapat az Erste Ligában, addig idegenben bőven a leggyengébbek közé tartoznak a mutatóink. A csapat 11 mérkőzést játszott eddig vendégként ebben a bajnokságban, és csak három pontot szerzett, miután egyszer hosszabbításban sikerült legyőznünk a FEHA19 csapatát, Csíkszeredában pedig csak a ráadásban vesztettük el a meccset.

 

A szurkolóknak gyönyörű karácsonyi ajándék lenne, ha december 23-án este Miskolcon megszereznénk az első idegenbeli győzelmünket rendes játékidőben, és ezzel elhoznánk a DVTK Jegesmedvék otthonából a három pontot, de ez nem lesz könnyű. 

 

A miskolciak ugyanis remek alapszakaszt futnak, jelenleg harmadik helyen állnak a tabellán, otthon és idegenben is nagyon eredményesen játszanak Tokaji Viktor tanítványai, kedden például éppen az FTC-Telekom csapatát győzték le, méghozzá a Tüskecsarnokban 3:2-re. 

 

Szerencsére a mieink sem mennek feltarott kézzel az ütközetbe, az elmúlt néhány hétben legyőztük a ligaelső Gyergyót, a Ferencvárost és kedden a DAB csapatát is, utóbbi ellen támadónk, Madácsi Benedek pályafutása első mesterhármasát szerezte meg.

 

"Karácsony előtt nekünk még van egy kis dolgunk; hogy hazahozzuk a három pontot, és nyugodtan le tudjunk ülni a családi asztalhoz. - mondta az Újpest csatára, Madácsi Benedek. - Nagyon pörgős csapat a miskolci, jó eredményeket produkálnak a szezonban, nehéz meccs lesz biztosan, de mindent meg fogunk tenni ellenük. Fontos, hogy belőjük a helyzeteinket, és próbáljuk meg minél kevesebb gólon tartani őket."

 

A DVTK Jegesmedvék - UTE mérkőzés december 23-án, pénteken 18.30-kor kezdődik a Miskolci Jégcsarnokban. A meccset az Erste Liga TV élőben közvetíti. 

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.11.14. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41