Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

MEGVAN A DEAC ELLENI NEGYEDIK IS

Felnőtt 2022-02-04

Az alapszakaszban negyedszer is legyőzte a Debrecent az UTE. A mieink nagyon változatos, eseménydús mérkőzésen nyertek 5:3-ra. 

 

A nyitó harmadot a DEAC kezdte jobban, Rajna mögött hamar csilingelt a kapuvas, aztán egy újpesti védekező harmadban elhozott buli után Vokla passzából Turcotte talált be a hetedik percben, 0:1.

 

A gól után még sok volt az UTE eladott korongja, majd az utolsó 8-10 percre sebességet váltott a hazai csapat, a 14. percben Suter passzából Németh Attila egyenlített, 1:1.

 

Az első harmadban egyáltalán nem ítéltek kisbüntetést a játékvezetők, a másodikban viszont sorra jöttek a kiállítások. Először a lilák használtak ki egy előnyt, Kovács Alex kisodródva lőtt kapuvasa után a kipattanót Kiss Dániel kotorta be a hálóba fonákkal a 34. percben, 2:1.

 

A gól után időt kért a Debrecen, majd Kiss Dániel két perces büntetése alatt egyenlített a fekete-fehér csapat, Kloz passzolt a jobb oldalon üresen érkező Sági Martinhoz, a 37. percben 2:2. 

 

A 40. percben kettős emberelőnybe került az Újpest, miután Kloz után Klimeket is leültették a büntetőpadra. Az óriási lehetőséget Sam Coatta passza után Tanner Jago váltotta gólra, 3:2.

 

Az utolsó harmad 56. percében növelték előnyüket a lilák, öt az öt ellen Jago iramodott meg Kloz és Hetényi kapus között passzolt az üresen érkező Németh Attilához, aki megszerezte a második gólját is a mérkőzésen, 4:2. 

 

A gólt után kapott egy újabb emberelőnyt, a DEAC, és nagyon gyorsan szépített is, Sági Martin tette szorossá a végét, 4:3. 

 

A legvégén egy kapuvasig még eljutott Coatta, majd kettős emberelőnyben Just lőhetett rá ismét, a pakk Hetényi sisakjáról vágódott be a kapuba, így a 60. percben lett meg az 5:3-as végeredmény.

 
Virág Csaba, vezetőedző (UTE)
 
A második harmad teljesen, de a harmadik harmad is helyenként a speciális játékokról szólt, hiszen nagyon sok volt az előny-hátrány, ami pozitív, hogy az előnyös játékunkkal is tudunk meccset nyerni. Ez erőt fog nekünk adni, a rájátszás előtt fontosak az ilyen pozitív impulzusok, ezekre tudunk építkezni, úgyhogy nagyon örülünk ennek a győzelemnek.
 
György József, vezetőedző (DEAC)
 
Úgy érzem, hogy végig jól játszottunk, jó dolgokat csináltunk a támadózónában, megvoltak a helyzetink, a mai mérkőzést az döntötte el, hogy nem tudtuk belőni a ziccereinket. Természetesen megvoltak az újpesti kontrák is, tudtuk, hogy nagyon gyorsak az átváltásoknál. Emberhátrányban három gólt kaptunk, ebből kettőt kettős hátrányban. Nincs hiányérzetem, 60 percen keresztül jól dolgoztak a srácok.
 
fotó: Jani Martin/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.16. MAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41