Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

MEGVERTÜK A ZÖLD-FEHÉREKET

Felnőtt 2021-11-28

A győrieket az utolsó percben szerzett góllal sikerült legyőznie az Újpestnek. A tartalékos csapatunk így újabb három pontot szerzett, és továbbra is második a tabellán a Csíkszereda mögött. 

 

Ezúttal csak csonka három sorral állt ki az Újpest, miután a hazai csapatból hiányzott Kovács Alex, Kovács Sebestyén, Kiss Phil, Kis Dániel és Pokornyi Dávid is. 

 

Az első harmad csak kiállításokat hozott, gólt nem. Három-három emberelőnyt kapott mindkét csapat, de egyiket sem sikerült kihasználni. 

 

A második játékrészben viszont ahogy a vendég Vas Márk akasztása után megint előnybe került a hazai csapat, be is találtak a lila-fehérek. Sam Coatta zúdított rá egy nagy lövést, a kipattantóra Kyle Just csapott le és ragasztott egy nagy gólt az egyébként kiválóan védő Sági Máté kapujába, a 27. percben 1:0.

 

Az Újpest azonban nem sokáig örülhetett az előnynek, a 30. percben Páterka indult el a saját korongjára, és játszotta magát tisztára, majd passzolt Bödök Bencéhez, aki a kimozduló Rajnát becsapva egyenlített, 1:1.

 

Az utolsó harmadban pulzált a játék, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de gólt csak az Újpest tudott szerezni, méghozzá a legjobbkor, a 60. percben. A helyzetet Suter alakította ki, forgolódott egy kicsit a győri kapu mögött, majd Kiss Patrikhoz passzolt, aki nagy gólt ragasztott a zöld-fehérek kapujába, a végeredmény 2:1 lett.

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

Elégedett vagyok, bár ma nem játszottunk jól, de a szívünk a helyén volt. Nagyon nehezen indult a mérkőzés, két hátránnyal kezdtünk, nehezen melegedett be a mozdony, de utána jó volt az üzemi hőfok, jól mentünk, csináltuk a dolgunkat, de az i-re a pont legtöbbször hiányzott. Kőkemény megdolgoztunk azért, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, a harmadik harmad nagyon jól kezdődött, már a támadóharmadban nyomás alá helyeztük az ellenfelet, de az emberelőny után éreztük, hogy kezd megfáradni a három sor, nem igazán tudtunk erőt meríteni semmiből, de keményen dolgoztunk hatvan percen keresztül. Nagyon jól játszott a Győr is, ők is érdemeltek volna pontot, de úgy gondolom, hogy mi is megérdemeltük a győzelmet. Csapatkapitányunkat, Benk Andrást kórházba szállították, megnyílt a feje, az orra sem úgy állt, ahogy kellene, meglátjuk, hogy milyen gyorsan halad majd a rehabilitációja.

 

Ladányi Balázs, vezetőedző (UNI Győr ETO HC)

 

Azzal maximálisa elégedett vagyok, ahogy a két nappal ezelőtt mutatott játékhoz képest ma játszottunk. Sajnos nem tudjuk átlépni az árnyékunkat, a szoros meccseinket képtelenek vagyunk megnyerni. Jól kezdtünk, nyomás alatt tartottuk az Újpestet az első harmadban, aztán abban a harmadban és a második játékrészben is összeszedtük egy csomó kiállítást, ami megfogta a lendületünket, és óriási önbizalmat adott az ellenfélnek, rengeteg lövést eresztettek meg a kapunkra. Nagyon sajnálom, hogy a végén legalább egy döntetlenre nem tudtuk menteni a meccset, gratulálok az Újpestnek a három ponthoz.

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.02.10. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41