Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

MI IS ÁDIN MÖGÉ ÁLLUNK

Felnőtt 2023-11-10

Egy klubhovatartozáson túlmutató jó ügy mellett áll ki az UTE jégkorongcsapata. A kedd esti derbin a súlyos genetikai izomsorvadásban szenvedő hároméves debreceni kisfiúnak, Kneifel Ádin családjának igyekszünk segíteni, akinek szülei egy drága gyógykezelésre gyűjtenek.

 

A most hároméves kisfiú első tünetei egy éve jelentkeztek, amikor azért vitték a szülei orvoshoz, mert nem evett eleget. A betegséget végül egy genetikai vizsgálattal diagnosztizálták tavaly karácsony előtt, amikor kiderült, hogy Ádin egy súlyos, örökletes genetikai rendellenességben szenved. Ez a fajta izomsorvadás 5-6 éves kor körül kezd felgyorsulni, és erősebb tüneteket produkálni, így Ádin jelenleg még jó állapotban van.

A hagyományos gyógymódokkal sajnos a Duchenne-szindróma gyógyíthatatlan. Ádin családjának egyetlen reménysugara, hogy a nyár folyamán engedélyezték az első génterápiát ennek a betegségnek a kezelésére az USA-ban. Ez a kezelés a remények szerint megváltoztathatja a betegséggel élők kilátásait, akik csak ritkán élik meg a húszas éveiket.

A szülők szeretnék elérni, hogy Ádin is részt vehessen a génterápián, amelynek ára 1,3 milliárd forint. Az UTE-FTC derbin számítanak a hazai csapat és a szurkolók segítségére is, méghozzá klubhovatartozástól függetlenül.

A keddi Megyeri úti mérkőzésen adománygyűjtő dobozokat helyezünk ki, így bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy Ádin és családja sorsa jó irányba változzon.

A kisfiú szülei létrehozták az Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítványt, a hozzá tartózó Facebook oldalt és az adin.hu weboldalt is, az online felületeken minden szükséges információ megtalálható az adományozási lehetőségről, a betegségről és a terápiáról is. 

A november 14-én, kedden 18.30-kor kezdődő UTE-FTC Erste Liga derbin a mérkőzés elején a korongot Kneifel Ádin fogja bedobni. Kérjük a mérkőzésre kilátogató drukkereket és az összes magyar hokiszurkolót, ha tehetik, akkor járuljanak hozzá a kisfiú külföldi gyógykezelésének költségeihez.

Szorítunk a gyógyulásodért, Ádin!

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

Titánok - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41