Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

MINIMIÁLIS ELŐNYBE KERÜLT AZ FTC

Felnőtt 2023-12-19

A Tüskecsarnokban vívott össszecsapáson a Ferencváros már két gólos előnynél is járt, ahonnan a mieink egyenlíteni tudtak, végül egy 59. percben lőtt góllal nyertek 5:4-re a zöldek a Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján.

A sok sérült miatt Markus Juurikkala rögtön bevetette a hét elején igazolt finn Laakkonent, valamint a védelembe ezúttal is feljátszott két akadémiai játékos, a junior világbajnokságról érkező Franyó Krisztián, akinek már van az Erste Ligában szerzett gólja, és a szerb Peceric is, aki szintén játszott már a felnőttek között.

A mérkőzés elején hajszálnyit az FTC volt kezdeményezőbb, Kestila előtt adódott helyzet, amit Rajna védett, a kipattanót pedig Nemec próbálta megjátszani szabálytalanul, így újpesti emberelőny következhetett. Gólt nem szereztünk a két perc alatt, de a játék kiegyenlítettebb lett. A harmadzáró dudaszó előtt a mieink álltak már közelebb a pontszerzéshez, amikor Travis Ewanyk lövését védte a Ferencváros kapusa, Arany Gergely. A kipattanót követően játékosunk ráadásul összeakaszkodott az FTC hátvédjével, Hraballal, de a bírók közbeléptek, így is mindketten leülhettek 5-5 percre a fair fight után.

A második játékrész elején Nyqvist szerezhette volna meg a vezetést, de Arany a helyén volt. A 27. percben előnybe került az FTC, a támadóharmadban adogattak a hazaiak, a korong Brady elé pattant, és a zöld-fehérek legponterősebb játékosa a hosszú sarokba tüzelt. (1:0)

A Ferencváros vezetőedzője a 31. percben még Arany Gergelyt is lehívta, így kapus nélkül rohamoztak a hazaiak, ennek eredményeként egy perccel később hat az ötben összejött a duplázás Bradynek. (2:0)

A 36. percben viszont az FTC-Telekom védelme hibázott támadásban, így korongot vesztettek az újpesti térfélen, Kiss Patrik és Kovács Alex iramodhatott meg, a gólt utóbbi szerezte estében. (2:1)

A 38. percben azonban ismét a hazaiak szereztek gólt, Bán Károly hozta magát helyzetbe védőt lerázva, és betalált Rajna Miklós kapujába. (3:1)

Az utolsó húsz percet is a hazai csapat kezdte agilisabban, de gólt a mieink szereztek, a 45. percben a finnek összjátéka következett: Silfver az alapvonal mögül passzolt Laakkonenhez, aki az első meccsét játszotta az Újpestben, és rögtön az első gólját is megszerezte új csapatánál. (3:2)

Egy perccel később ráadásul emberelőnybe is kerültünk, és közel jártunk az egyenlítéshez, de az csak az 51. percben jött össze először; Mestavainio húzott el oldalt, lövése átjutott Aranyon és a gólvonalon is. (3:3)

Bő egy perccel később újra vezetett a hazai csapat, a cseh Hrabal szerzett korongot az újpesti harmadban, majd a Rajna kapuja előtt kialakult tömegjelenet után Farkas Simon lövéséből szerzett gólt az FTC. (4:3)

Az 56. percben viszont komoly karaktert mutatva ismét kiegyenlítettünk, egy kontra végén Kyle Just tálalt mesterien Saarelainen elé egy korongot, akivel szemben Arany tehetetlen volt,  (4:4)

Sajnos a vége előtt három perccel Pokornyit állították ki bottal akasztás miatt, ez a hátrány pedig eldöntötte a meccset. Kulmala passzából Nagy Gergő talált be végül az 59. percben. (5:4)

Ezzel a fordulatos meccset az FTC minimális különbséggel nyerte meg hazai jégen, a visszavágót januárban rendezzük a Megyeri úton.

Fodor Szabolcs, vezetőedző - FTC-Telekom:

„Ez is egy ugyanolyan szoros meccs lett végül, mint az előző derbi, és ezek a szoros meccsek jól tükrözik a két csapat formáját, erejét. Viszont, amíg győztesen tudunk kijönni az ilyen meccsekből, pláne az Újpest ellen, addig nagyon örülhetünk. Még akkor is, ha van egy pici keserű íz is a szájunkban a győzelem ellenére, mert a játék képe alapján úgy érzem, benne volt, hogy akár két-háromgólos előnyt is felépítsünk a visszavágóra. Ez nem sikerült, volt pár olyan buta hiba vagy szerencsétlen helyzet, ami miatt az ellenfelünk vissza tudott jönni a meccsbe. Ha az érem egyik oldalát nézem, akkor lehetett volna nagyobb az előnyünk, a másik oldalán viszont ott van, hogy jól játszottunk, megint megvertük az Újpestet, és egy minimális, egygólos előnyt is fel tudtunk építeni a visszavágóra.”

 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

„Egy góllal többet lőttek, mint mi. Az valóban látszott, hogy a védelmünk jó volt, de öt gólt engedtünk az ellenfélnek, ami túl sok egy ilyen meccsen. Meg kell találnunk, hogyan lehetünk még jobbak ebben. Szoros meccs volt, az első és a második harmadot egyértelműen az FTC nyerte, jobbak voltak. Az utolsó harmadban jól jöttünk, vissza tudtuk hozni magunkat a meccsbe. De ők egy jó csapat, ezt tudtuk, az egyik nagy favorit, szóval mindig egy komoly és remek kihívás lesz ellenük játszani. Egy gól a különbség, 60 perc már letelt, jön majd a következő 60 perc. Semmi sem dőlt még el, készen kell állnunk a következő összecsapásra.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.09.29 BJAHC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41