Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

MOST A DVTK-TÓL KAPTUNK KI EGGYEL

Felnőtt 2023-01-20

Ezúttal a Jegesmedvék csapata volt az ellenfél, a miskolciak kétszer egyenlítettek, majd végüls 3:2-re nyertek a Megyeri úton.

 

Rögtön a mérkőzés 27. másodpercében emberhátrányba került az Újpest Pokornyi Dávid kisbüntetése miatt, de nem talált be a DVTK. Ehhez hasonlóan az első tíz percben két hazai előny is kimaradt. Viszont a 14. percben az újpesti támadóharmadban korongot vesztett  a Diósgyőr, Madácsi lőtt rá, a középen érkező Balogh Bence beleért, így megszereztük a vezetést. (1:0)

 

Sok ideje nem volt a hazai szurkolóknak örülni, mert fél perccel később egyenlített a DVTK, ezúttal a mieink hagyták el a korongot, Galajda passzolt Szirányi Bencéhez, aki nagy góllal egyenlített. (1:1)

 

A szünetig hátralevő percekben maradt támadásban a vendégcsapat, de helyzeteiket Rajna hatástalanította, és döntetlennel zárult a harmad.

 

A következő játékrészben fölényben játszott a Miskolc, de az Újpest szerzett újra vezetést, megint öt az öt ellen. Pereszunko passzát a finn Sami Jekunen lőtte a kékről a DVTK-s Janis Voris kapujába. (2:1)

 

A 33. percben Lövei kipattanó lövését a cseh Blasko tette rá, ezzel a Jegesmedvék újra egalizáltak. (2:2)

 

A harmadik játékrészben újra kiegyenlített volt a játék, próbált támadni az UTE, de nem dolgozott ki igazán veszélyes helyzeteket, viszont a 47. percben egy gyors DVTK-akció végén Berdnyikov maradt örizetlenül a hosszú oldalon, és betalált. (2:3)

Ezek után hiába kerültek újabb előnybe a mieink, nem szereztek gólt, két és fél perccel a vége előtt pedig Kiss Philt küldték kisbüntetésre akasztás miatt. 

A hátrány ellenére Virág Csaba levitte kapusát, Rajna Miklóst, így Razumnyak egyszer egyedül vezethette a korongot az UTE kapujára, de föléemelt. Sajnos az utolsó fél percben - hiába egészültek ki a lilák - már nem tudtak nagy helyzetbe kerülni, így a meccset a Jegesmedvék nyerték meg 3:2-re, csapatunk így sorozatban a negyedik Erste Liga mérkőzését veszítette el egy góllal.

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

 

"Kiegyenlített meccset játszottunk, volt olyan periódus, amikor a DVTK játszott jobban, volt, amikor mi kontrolláltuk a mérkőzést. Azt tudtuk, hogy nem lesz elég, amit a második harmadban produkáltunk, és szerettük volna megnyerni a meccset, de ezért túl sok rizikót vállaltunk támadásban az utolsó 20 percben, és így olyan lehetőséget adtunk a Miskolcnak, amit könnyű volt kihasználni. Ez nem az első alkalom, nem is a hatodik, hanem a nagyon sokadik, amikor egy góllal kapunk ki, pedig mentálisan nagy szükségünk lenne rá, hogy végre behúzzunk egy ilyen meccset."

 

Tokaji Viktor, vezetőedző - DVTK Jegesmedvék

 

"Ha a mérkőzés egészét nézzük, akkor azt történt, amire számítani lehetett. Egy jó formában levő Újpesthez látogattunk, az első harmad ennek megfelelően egyenlő erők küzdelmét hozta, csak egy ilyen »eltört« játékból sikerült vezetést szereznie a hazaiaknak. Viszont a gólra hamar tudtunk válaszolni, ami pedig kulcsfontosságú volt. A második harmaddal elégedettek lehetünk, az a miénk volt, bár az eredményjelző döntetlent mutatott, de akkor játszottunk a legjobban. A záró harmadban újra egyenlő erők csaptak össze, csak nüanszokon múlt a győzelem. A három pontnak nagyon örülünk így a hajrában."

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.10. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41