Dátum: 2024 május 6. (hétfő) | Ivett, Frida

hírek

MOST A GYHK VOLT A JOBB

Felnőtt 2024-01-14

Sajnos egy sornyi játékos hiányzott az Újpestből, így csapatunk csak 16 mezőnyjátékossal állt ki a Gyergyó ellen, így 4:2-re simán kikapott a címvédőtól idegenben. Vasárnap nem léphetett pályára a régóta sérült Sam Coatta, de Travis Ewanyk, Kovács Sebestyén, Kiss Dániel és Janne Laakkonen sem. 

Kiegyenlített erők küzdelmét láthatta a közönség a mérkőzés elején, a kapusoknak, nálunk Rajnának, a Gyergyónál Rinne-nek bőven akadt dolga a ketrecek előtt. A nyolcadik percben egy véletlen szabálytalanság miatt Kiss Patrik kapott 2+2 perc büntetést, de a GYHK ekkor még nem talált be, aztán az exújpesti Bodó Christopher vezethette rá a ziccert Rajnára, akinek azonban nem járt túl az eszén.

A második harmadban, a 24. percben a pálya közepén veszített korongot a lila-fehér csapat, ami után Sylvestre ugrott ki, és fonákkal elütötte Rajna alatt a pakkot. (1:0)

Válaszként Miro-Pekka Saarelainen rögtön egyenlíthetett volna, de nem tette, aztán Pokornyi szabálytalansága után előnyhöz is jutottak a piros-fehérek, de jól zárta el az utat a Gyergyó elől az UTE speciális alakulata, így nem értek el újabb gólt a hazaiak.

Aztán fordult a kocka, a 32. percben az UTE került kettős emberelőnybe, előbb Mesikamment, majd fél perc múlva Dalhuisent küldték le a játékvezetők, de a másfél perces kettős fort sem sikerült kihasználnunk, és utána hamar kiderült, hogy ez pecsételhette meg az Újpest sorsát vasárnap. Ugyanis a 37. percben jött a második hazai gól, Sárpátki, Sylvestre, Vincze Péter volt a korong útja, és az exújpesti csatár közelről túljárt Rajna Miki eszén. (2:0)

Még a játékrész vége előtt Pokornyi Dávidnak is volt egy nagy helyzete, amit Rinne bravúrral védett, majd Rajnának is akadt dolga a saját kapuja előtt, de maradt a két gólos előny a záróharmadra.

Az utolsó 20 perc elején is a Gyergyó volt aktívabb, rögtön a 41. percben Fejes passza után Szigeti lőhetett egyet a rövid sarok felé, ami Rajna mellett a kapuban kötött ki. (3:0) Két perccel később eldöntötte a meccset a hazai csapat, Tornyai Gábort ültették le bottal akasztásért, előnyben Bodó centerezett jól Vinczéhez, aki a második gólját is behúzta. (4:0) A 48. percben viszont szépített az Újpest, Kiss Patrik iramodott meg ellentmondást nem tűrve, még leütközni sem tudta őt a GYHK, és közelről talált be a hazaiak kapujába. (4:1) Később pont a gólszerző Kiss Patrikot akadályozta szabálytalanul a hazai kapus, de előnyben nem szerzett újabb gólt az UTE. Markus Juurikkala még a végén is minden megpróbált, már az 55. percben lehozta Rajnát, ezek után az 59. percben Kyle Just még szerzett egy szépségdíjas gólt, (4:2) de a mieink így is kikaptak, így két ponttal zártuk a szezon második erdélyi kiruccanását.

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE:

 

"Gratulálok a hazai csapatnak, megérdemelték ma a győzelmet. Nem volt rossz a teljesítményünk, de túl sok mozgásteret hagytunk a Gyergyónak, és amikor egy ennyire technikás csapat ellen teszed ezt, akkor nehéz helyzetbe hozod magad. Nagyjából ez volt a sorsdöntő, igyekeztünk megtartani a korongokat, de mondom, a rengeteg lehetőség, amit engedtünk, ma a mérkőzésbe került. "

 

Szilassy Zoltán, vezetőedző - GYHK:

 

"Ötven perc kifejezetten jó volt, az utolsó tíz percet túl lazán vettük, ami nem tetszett. A terv az volt, hogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, örülünk, hogy ötből két sérültünk vissza tudott jönni, az pedig egyértelműen látszik, hogy a támadójátékunk, a korongbirtoklásunk sokkal jobban néz ki. Amikor dominálsz egy meccset, akkor végig kell csinálni rendesen, nem szabad félbehagyni a dolgokat. Fontos volt az első harmadban, hogy ne siettessük a támadásokat, a helyeket pedig a második harmadban találtuk meg, ami a második gólunknál látszódott igazán. Jól nézett ki ez a meccs, örülünk neki, fontos három pontot szereztünk."  

 

fotó: GYHK / Szász Adorján

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.29. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41