Dátum: 2024 április 23. (kedd) | Béla

hírek

MOST A MI MUMUSUNK JÖN

Felnőtt 2022-09-29

A liga címvédője ellen megszerezte első győzelmét vasárnap az Újpest, de most újabb nehéz feladat vár Virág Csaba tanítványaira a Megyeri úton. Az a DEAC látogat hozzánk, amelyik az előző két szezonban az Erste Liga negyeddöntőben búcsúztatta a lilákat. 

 

Meglepetésre 4:2-vel búcsúztatta az előző rájátszásban az DEAC a mieinket, ami azért volt különösen fájó, mert az alapszakaszban négyből négyszer vertük meg a Debrecent. Az Újpest legyőzése után a DEAC a későbbi ligagyőztes Csikszeredával került össze, a székelyföldi csapat 4:1-es összesítéssel jutott az előző kiírás döntőjébe.

 

Ezt az idényt az UTE és a DEAC is visszafogottabban kezdte. Igaz a hajdúságiak a szezont felvezető szuperkupát megnyerték az FTC ellen, de utána hazai pályán kikaptak a zöld-fehérektől és a Gyergyótól is, viszont kedden legyőzték debreceni jégen hosszabbításban a Csíkszeredát. 

 

A mieink a rajt után tulajdonképpen két nyerhető meccset vesztettek el, az elsőt a DVTK ellen hosszabbításban, a másodikat pedig a Ferencváros vendégeként, viszont az előző mérkőzésükön rendes játékidőben legyőzték a Sport Club Csíkszeredát. 

 

"Úgy érzem, hogy alakul a csapatunk, eddig minden mérkőzésünkön megvolt az esélyünk a győzelemre. - mondta a Debrecen elleni meccs előtt Collin Shirley. - Az egy győzelem két vereség természetesen nem az a rajt volt, amiről álmodtunk, de sok jó dolgot vihetünk elmúlt három mérkőzésből. Az előzőszezonban már játszottunk a DEAC ellen, így tudjuk, hogy ellenfelünk kemény, gyors hokit játszik. Mi is a sebességünkre alapozhatunk, illetve a speciális egységeinken is sok múlhat." - tette hozzá kanadai támadónk.

 

Az UTE-DEAC Erste Liga alapszakasz-mérkőzés szeptember 29-én, csütörtökön 19.00-kor kezdődik Újpesten. Belépőket még lehet venni a szokásos online-felületen, illetve a meccs előtt a Megyeri úti Jégcsarnok jegypénztárában is. 

 

#hajrálilák

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41