Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

MOST LEHET JAVÍTANI

Felnőtt 2023-02-08

Nem teljesített az elvárásoknak megfelelően az UTE az alapszakaszban, de még így is elérheti idei céljait, ha a Dunaújvárosi Acélbikák ellen bejut a rájátszásba. A kvalifikációs párharc szerdán kezdődik a Megyeri úton, és három győzes meccsig tart.

 

Az már hetekkel ezelőtt kiderült, hogy az Újpest az idei Erste Liga kiírás alapszakaszának nyolcadik helyén végez, ahogy az is teljesen egyértelmű volt, hogy minden valószínűség szerint a DAB csapatával játszunk majd playoff-kvalifikációs párharcot. 

 

A mieink összesen 36 pontot szereztek a rájátszásban, kilenc meccsen hárompontos győzelmet, és kettő hosszabbításos sikert arattunk, valamint ötször maradtunk alul a ráadásban. A legmegdöbbentőbb, hogy az Újpest mennyire gyengén teljesített idegenben ebben a szezonban - egyetlen rendes játékidős győzelmet sem aratott - így különösen fontos, hogy az Acélbikák elleni párharc szerdai és csütörtöki meccsét behúzzuk hazai pályán. Ehhez pedig a csapatnak óriási szüksége lesz a szurkolók buzdítására.

 

A DAB jobban kezdte az alapszakaszt, mint a mieink, november végéig robogtak az Acélbikák, és az Erste Liga középmezőnyéhez tartoztak, utána viszont látványosan visszaesett a csapat teljesítménye. November 25. óta 20 mérkőzést játszott le a finn Niko Eronen csapata, ebből 18-szor kaptak ki a dunaújvárosiak, még januárban hazai pályán rendes játékidőben az Újpestet, míg hosszabbításban a Gyergyói HK-t tudták megverni múlt pénteken. 

 

"Az első meccset mindenképpen be kell húznunk itthon, és nagyon oda kell figyelnünk a védekezésünkre - mondta a párharc kezdete előtt csatárunk, Kovács Alex. - A kontráinkra és az emberelőnyös játékunkra kell elsősorban építenünk. Szerintem ha az első két meccset szerdán és csütörtökön hazai pályán megnyerjük, akkor ott idegeben két meccsből egyet be tudunk majd húzni. Csapatunk összetartóbb, és jobban tudunk küzdeni egymásért, mint az újvárosiak, ez pedig sokat számíthat ilyenkor."

 

Az UTE-DAB Erste Liga rájátszás-kvalifikációs első mérkőzése szerdán 18.00-kor kezdődik a Megyeri úti jégcsarnokban, a meccsre jegyeket venni az első harmadszünetig a pénztárban, vagy online az Eventim oldalán lehet. 

 

A jkb.hu hosszú cikkben elemezte a két csapat esélyeit a párharc előtt.

 

#hajrálilák 

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.09.30. UTE - Gyergyó című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41