Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

MOST NYERNI KELL

Felnőtt 2022-03-10

Tulajdonképpen a DEAC elleni Erste Liga negyeddöntő első mérkőzése, vagyis az Újpest pályaelőnyének elvesztése óta tudjuk, hogy a továbbjutáshoz egyszer nyernie kell a csapatunknak Debrecenben is. A lila-fehér együttes készen áll az ütközetre, és az biztos, hogy mindent meg fog tenni pénteken este a győzelemért. 

 

A Magyar Kupa győztese, a Debreceni EAC az első meccsen hosszabbításban nyert Újpesten, majd a második mérkőzésen az UTE az első harmadban szerzett négy góljával bebiztosította a győzelmét, viszont a csapatok mindkettő hétvégi találkozóját behúzta a hazai pályán játszó Debrecen, így ezzel három meccslabdához jutott.

 

Szerencsére az elsőt hősies játékkal “hárították” a mieink, és a sok hiányzóval játszó csapatok meccsét (ami persze egyáltalán nem ritka jelenség a playoffban), szerdán hosszabbításban az Újpest nyerte meg. A lilák így kisebb lélektani előnnyel utazhatnak újra Debrecenbe, ahol a pillanatnyi formán kívül leginkább az dönthet, hogy melyik csapatba térnek vissza többen a sérültek közül. 

 

A pénteken 18.30-kor kezdődő találkozó előtt az idén már négy gólnál és 19 gólpassznál járó Tanner Jago beszélt a lilák esélyeiről.

 

“A DEAC vezet 3:2 arányban, ugyanakkor a legelső meccs óta tudjuk, hogy a továbbjutáshoz legalább egyszer nyernünk kell idegenben is. Ez most a célunk, amikor Debrecenbe utazunk pénteken. - mondta kanadai védőjátékosunk. - Remek a hangulat az öltözőben a szerdai nagy győzelmünk után, ráadásul a jó hír az, hogy ennél még tudunk jobban is játszani. Az előző meccsből kell építkeznünk, és akkor győzhetünk pénteken.”

 

Az Újpest-Debrecen párharc hatodik felvonását az Erste Liga TV pénteken is élőben közvetíti.

 

#HAJRÁLILÁK

fotó: Vörös Dávid

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.29. DAB - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41