Dátum: 2023 december 8. (péntek) | Mária

hírek

Második erdélyi túra!

Felnőtt 2019-11-21

Újabb hibátlan magyarországi túrán van túl a listavezető, amely hazai jégen az UTE elleni meccs egyértelmű favoritja.

Másodszor utazott az idén Erdélybe az Újpest. Az első túrán közel álltak a bravúrhoz a lilák, Szeredában csak hosszabbításban szenvedtek vereséget, míg Gyergyóban üres kapus góllal kaptak ki 5-3-ra. A cél most sem más, mint ugyanolyan kiélezett végjátékokig jutni, mint szeptember harmadik hetében, de természetesen a maguk javára fordítani az eredményt az utolsó pillanatokban.

A feladat nem könnyű. A Sportklub elképesztő formában van, utcahosszal vezeti a tabellát, 22 mérkőzésen 58 pontnál jár, míg az újpestieknek 20 meccsen csak 23 jött össze. A lilák novembere ugyanolyan hektikus, mint az előző két hónap, kikaptak a Hokiklub Budapesttől (6-2-re) és a Fehérvári Titánoktól is (5-4-re), majd szerdán 3-1-es vereséget szenvedtek hazai pályán a Ferencvárostól a Magyar Kupában. Ez utóbbi mérkőzésen nem játszott Stepan Csamangó és Odnoga Mátyás sem, arról nincs információnk, hogy Erdélybe el tudtak-e utazni, de esetleges hiányuk érzékeny veszteség lehet az amúgy sem topformában lévő gárda számára.

A két csapat megmérkőzött már egymással a Megyeri úton is, akkor a mérkőzés derekán három perc alatt három gólt szerzett a Csíkszereda, és a végén 5-2-re nyert. A Sportklub szurkolóinak amúgy sem lehet okuk panaszra, csapatuk ritkán látható dominanciával abszolválta az alapszakasz első háromötödét. 22 meccsből mindössze kétszer hagyták el vesztesen a jeget, érdekes módon mindkétszer saját pályájukon. Egyszer a DEAC nullázta le őket, egyszer a Gyergyói HK tudott győzni ellenük, igaz, akkor legalább egy pontot megmentettek. Talán ez az, ami reményt adhat az UTE számára, amely ugye szintén szerzett 1 pontot a Vákárban.

Ehhez a reményhez nyilván szerényen és elszántan kell hozzáállni, hiszen a megszerezhető pontok 88%-át begyűjtötték a csíkiak, meccsenként közel 5 gólt lőnek átlagban, gólkülönbségük +56. A vendégek védelemének és Duschek Dávid kapusnak a legjobb formáját kell hoznia, ha útját akarják állni a lehengerlő rohamoknak. Márpedig bravúrokra szükségük lenne a liláknak, mivel egyelőre csak hetedikek, egy ponttal lemaradva a Gyergyótól, három egységgel előzve a Titánokat.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

UTE - HKB 2019. 09. 13. című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41