Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

Megfogtuk a listavezetőt

Felnőtt 2020-10-31

Parádés győzelmet aratott a lila-fehér alakulat az Erste Liga listavezetője, a MAC HKB ellen. Az első harmadban Vincze Péter, és Rafaj Attila volt eredményes, Márkus Levente pedig 2 másodpercre volt a shutouttól.

Az újpestieknél nem lett rövidebb a hiányzók névsora, ellenkezőleg, Duschek Dávid, Benk András, Sikorcin és Ljuducsin mellé Aviani is csatlakozott, emellett talán nem említettük még, hogy a 20 éves kora ellenére a 2016/17-es szezon óta alapember Pokornyi Dávidnak egy meccse sem volt az idén. 

A MAC HKB-nál sem javult a helyzet, Schlekmann és Macaulay mellé a védelemből Tornyai csatlakozott, míg a kapuba ezúttal a Titánok ellen 100 százalékos teljesítménnyel debütált Farkas Roland állt. 

Őt meglehetősen korán felavatták a lila-fehérek, Vincze Péter a 4. percben betalált emberelőnyben, majd az ötödikben Rafaj Attila is megszerezte idei első találatát, 2-0-ra vezetett az UTE, amely a folytatásban is dominált a játékrész során. 

A második felvonásban iparkodott a MAC HKB, ám az igyekezet ezúttal nem párosult eredményességgel, maradt a közte kettő az utolsó húsz percet megelőzően. A záró menetben szép támadásokat vezettek a vendégek, de legalább annyi spiritusz volt a hazai kontrákban is, emellett a 20 éves Márkus Levente ihletett formában védett. 

A MAC HKB-nak nagyon sokáig nem sikerült szépítenie, ezt előbb Dóczi, majd a végén Sofron kiállítása is nehezítette. Kangyal Balázs az utolsó másodpercekben kérhetett időt, a buli után Brance Orbán betalált, 2-1, ez arra volt jó, hogy Márkus shutoutja odalegyen, a pontszerzés a szezon során először elmaradt az újbudaiak részéről, az UTE ellenben felzárkózott a Szereda, DEAC duó mellé a tabellán.

Virág Csaba vezetőedző, UTE:

“Eddig a korong nélküli játékunkkal volt mindig probléma, most ez a szegmens kifogásolhatatlannak bizonyult. Próbáltuk kevés gólon tartani az ellenfelet, sikerült is, sajnálom a kapusunkat, Márkus Leventét, hogy nem jött össze neki a shoutout, megérdemelte volna. Lezárhattuk volna a partit a harmadik harmadban, ez nem történt meg, de így is nagyon elégedett vagyok.”

Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB: 

“Kettős érzéseim vannak, de nem vagyok különösebben csalódott. Tudtuk, hogy egyszer véget ér ez a minden meccsen pontot szerzős időszak. A találkozó megtanított bennünket rengeteg alapigazságra, köztük arra is, hogyan készüljünk fel egy hiányos csapat ellen. Továbbá ez az egész meccs nagyon jó tanulópénz volt a fiatal srácainknak is. Tudtuk, hogy milyen erős csapat az UTE. Az első harmadban a játékunk hagyott kívánni valót maga után, a második harmad tetszett, a záró húsz perccel sem volt gond. Eddig mindig lőttünk jó pár gólt, most a végén csak egy figura lett eredményes.”

forrás: jkb.hu

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.01. UTE - SCCS című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41