Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

Megkezdődhet az új jégcsarnok építése!

Felnőtt 2018-12-24

Jó hír a fejlesztésekről: Őze István az UTE klubigazgatója és Dr. Zsigmond Barna Pál a Jégkorong Szakosztály elnöke tájékoztatta portálunkat az új fejleményekről.

Őze István klubigazgató elmondta, hogy eredményesen zárult az UTE Szilágyi-Tábor utcai sporttelepen megépülő jégcsarnokára kiírt közbeszerzés, és hamarosan elkezdődhet az építkezés. Jelen pillanatban a szerződés az új edző-jégpályára vonatkozik, reményeink szerint a szükséges források megszerzése után megépülhet az öltözőépület és a curling pálya, valamint a futófolyosó meghosszabbítása is megkezdődhet.

"Az UTE Jégkorong Szakosztálya kinőtte a Megyeri úti jégcsarnokot. Az ország egyik legeredményesebb jégkorongszakosztályánál annyira sok a gyerek, hogy nem lehet már megfelelő mennyiségű edzésidőt biztosítani egy jégpályán. Elengedhetetlen, hogy legyen egy második jégpályánk, mert egyszerűen nem tudunk fejlődni, a csapatoknak nincsen elég jégidejük. Az új pálya a XXI. századnak megfelelő edzőpálya lesz, komoly infrastruktúrával, öltözőkkel, modern helyiségekkel. Ami azonban újdonság, hogy a jégkorong mellett lesz egy curling pálya is, hiszen Magyarországon ezt a sportágat is egyre többen űzik. Reményeink szerint 2020-ban birtokba vehetjük az új létesítményt, ami egy nagyon stabil és kiszámítható munkát tesz lehetővé számunkra!" - mondta el Dr. Zsigmond Barna Pál a Jégkorong Szakosztály elnöke.

A tervek szerint a Megyeri úton marad a felnőtt csapat és az U16-nál nagyobb korosztályok, a többiek az új pályára költöznek. A Megyeri úti jégpálya is korszerűsödött és további átalakítások lesznek: kialakításra kerül a stadion épületében egy új edzőterem a játékosok részére, a jelenlegi "konditerem" helyén egy nagyobb büfét és VIP helyiséget alakítunk ki. Nagyon fontos megemlíteni, hogy a támogatások mellett a Megyeri úti jégcsarnok jogi sorsa is hosszú évek után végre rendeződött, ami azt jelenti, hogy az UTE vagyonkezelésbe megkapta, és az új épülő csarnok jogi sorsa is rendezett. Összegezve elmondható, hogy a jégpályák az UTE használatába kerültek és itt is maradnak. Innentől kezdve a létesítmény jogi helyzete valóban kiszámítható, csak a sportra kell koncentrálnunk.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.29. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41