Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

Megvan az első három pont

Felnőtt 2020-10-19

Mindössze 14 mezőnyjátékossal tudott felállni a Volán-farm, ami ugyan csak kettővel kevesebb, mint az UTE 16 hokisa – lila oldalon is voltak tehát fontos hiányzók, mint Benk András, Szécsi Patrik és az eddig egy meccset sem játszó Sikorcin  –, ám a jégkorongban nem mindegy, hogy megvan-e a három sor, vagy nincs meg. Ehhez képest nagyon sokáig szépen tartották magukat a vendégek, Just vezető góljára Jakimcsuk válaszolt az első harmadban, majd Ljuducsin 22. perces találata után Madácsi egalizált ismét emberfórban. Az újpestiek számára fontos volt, hogy még a közbülső játékrész végén belőtték a harmadikat Vincze révén. A harmadik felvonást is agilisan kezdték a lilák, 26 másodperc elteltével ismét Gyenes kapujába került a korong, a gólszerzők közé a bekk Maks Selan iratkozott fel, asszisztosként Vincze nevét rögzítették, 4-2. A folytatásban végig az történt, amit Virág Csaba és csapata szeretett volna, a fehérváriakban nem volt elég energia a felzárkózáshoz, a játékszer leginkább az ő harmadukban tartózkodott. A pontot az i-re az 57. percben tette fel az UTE: Varga Arnold távolról fejbe lőtte Gyenest, Fliszár egy pillanat alatt bekotorta a kipattanót, a bírók némi tanakodás után megadták a találatot, 5-2. A végkifejlet tekintetében sok jelentősége annak már nem volt, hogy Balogh Bence – megint öt a négy ellen – bekotort egy kipattanót. Annál inkább, hogy a kapuslehozatal fordítva sült el, azaz UTE-gólt hozott, Phil Kiss állította be a végeredményt a kékről.

 

Így látták a vezetőedzők az UTE–Titánok mérkőzést.

Virág Csaba, UTE: “Az első harmadban nem az történt, amit szerettünk volna látni, a harmadszünetben hangot adtunk ennek az öltözőben. Ahogy elkezdtünk többet korcsolyázni, aktívabbak lettünk, egyből megnyíltak azok a helyek és lehetőségek, amikből mi jöttünk ki jobban. A második harmadban mutatott játéknak és a nyomásgyakorlásunknak köszönhetően az utolsó harmadban könnyebb dolgunk volt, mert fáradtabb volt az ellenfél. Mindig jó érzés sok gólt lőni, megküzdöttünk érte.”

Kasper Vuorinen, Titánok: “2-2ig fel tudtuk venni a harcot az ellenféllel, utána szinte az összes egyéni párharcot elvesztettük, rengeteg időt emésztett fel, míg ki tudtuk juttatni a korongot a saját harmadunkból, továbbá sokkal agilisabb volt az Újpest a sarkokban és a kapunk előtt. Tíz hiányzónk volt, összességében reális eredmény született.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.16. UTE - FEHA19 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41