Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Mindent kitettek a jégre

Felnőtt 2020-11-16

Az egy góllal elvesztett derbi után Virág Csaba, felnőtt csapatunk vezetőedzője, és Benk András csapatkapitány értékelte az FTC elleni mérkőzést. Mindketten egyetértetek abban, hogy a játék képe alapján nem érdemelt vereséget a lila-fehér együttes, és elsősorban az dönthetett a Fradi javára az idegenben 5:4-re végződő mérkőzésen, hogy még nincs meg a sorokban a kellő edzés-, és meccsrutin. 

 A vasárnap délutáni összecsapást a Tüskecsarnokban parádésan kezdte az UTE. A találkozó első gólját a 8. percben a múlt héten Újpestre igazolt amerikai támadó, Mario Lamoureux szerezte, ezzel vezetéshez jutottunk. A találatra a 12. percben a ferencvárosi Roczanov Dezső válaszolt, majd 1:1 után, a harmad végén elég volt két percnyi újpesti rövidzárlat, és a Fradi az első szünetig elhúzott 3:1-re. 

 A második harmad 24. percében Kyle Just góljával zárkóztunk fel 3:2-re, innentől az 53. percig felváltva jöttek a találatok, és a mérkőzés utolsó perceiben 5:4-es állásnál a mieink többször az egyenlítésért támadtak, de az nem jött össze, így végül egyetlen góllal maradtunk alul az Erste Liga idei első derbijén, idegenben. 

 “Nem mondanám, hogy a Fradi jobb volt, mi kezdtünk jobban a meccset, csak volt néhány perc kihagyásunk az első játékrészben, három teljesen elkerülhető gólt kaptunk, ez pedig megpecsételte a sorsunk - mondta Benk András, az UTE csapatkapitánya, aki másfél hónapos kényszerpihenő után a derbin játszott először tétmérkőzésen. 

“Sokunknak ez volt az első, vagy a második meccse idén, konkrétan ezek a sorok még edzésen sem játszottak együtt, nemhogy meccsen. Kis idő kell, amire minden összeérik, de a szívét-lelkét kitette mindenki a derbin, küzdöttünk, benne volt a meccsben, hogy egyenlítünk.” 

Az Újpest vezetőedzője elmondta, készültek arra, hogy az FTC az első harmadban mindig veszélyes, ezért örült a mérkőzés elején annak, hogy frissen igazolt játékosának sikerült megszerezni a vezetést.

 “Nagyon jól kezdtünk, az új emberünk a derbin találkozott először a fiúkkal, korábban még edzésen sem lépett jégre Magyarországon, mégis jól játszott, ahogy azok a játékosok is, akik a Fradi ellen térhettek vissza hosszú kihagyás után - kezdte az értékelését Virág Csaba. - Bár a játék képe abszolút nem indokolta, de az ellenfél az első harmad végére több góllal elhúzott, utána csak szaladtunk az eredmény után. Hiányérzetünk van, mert jó lett volna ponttal, vagy pontokkal távozni, mindent kitettünk a jégre, de ezúttal ez nem volt elég, kell még nekünk némi meccsrutin.”

 A vezetőedzője a következő mérkőzéssel kapcsolatban bizakodó, a csapat kedden 18 órától játszik zártkapus meccset hazai pályán a DEAC ellen.

 “Jó tanulópénz volt a derbi, a mutatott játék mindenképpen energiát fog adni nekünk kedden a Debrecen ellen” - tette hozzá Virág Csaba.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.12.28. Győr - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41