Dátum: 2024 május 6. (hétfő) | Ivett, Frida

hírek

NÉGYBE KERÜLHETÜNK EGY MAI SIKERREL

Felnőtt 2024-01-17

Az FTC ellen játszik Magyar Kupa derbit csapatunk szerda este 6-tól hazai pályán. A  visszavágót egygólos hátrányból kezdjük, mert december közepén az odavágón, a Tüskecsarnokban, egy végletekig izgalmas mérkőzésen a zöld-fehérek nyertek 5:4-re.

 

Először 2:0-ra, aztán 3:1-re is vezetett az FTC egy hónappal ezelőtt az odavágon, de az Újpest kétszer is egyenlített, így a mérkőzésen csak egy utolsó percben lőtt zöld-fehér gól döntött decemberben. 

 

Az elmúlt héten az FTC és az Újpest is Székelyföldön vendégszerepelt az Erste Ligában, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A zöld-fehérek mindhárom meccsüket elbukták, a Sportklub és a Brassó ráadásul simán verte Fodor Szabolcs tanítványai. A mieink Brassóban hosszabbításban nyertek, majd aránylag szoros meccsen maradtuk alul a Csíkszereda és a Gyergyó vendégeként is. 

 

A csapatok játékosai és a szurkolóik azonban tudják, hogy az előzetes esélyek és a pillanatnyi forma hagyományosan nem számít a nagy múltú UTE-Ferencváros párharcokban. 

 

"Egyáltalán nem arra kell figyelni, hogy ki a sérült, vagy hol vannak eltiltottak, mindenképpen egy nehéz meccs lesz, és 110 százalékot kell nyújtani. - mondta a derbi előtt alkapitányunk, Pokornyi Dávid az utehoki.hu-nak. - A szurkolók mindig nagyon nagy támogatást adnak nekünk, főleg ha jó sokan vannak. Teltház előtt játszani a Ferencváros ellen nagyon nagy élmény, és nagyon nagy erőt tud adni a sikerhez."

 

A mieink tavaly éppen ebben a szakaszban - szintén január elején - búcsúztatták a Magyar Kupából a zöld-fehéreket, és bejutva a négyes döntőbe, bronzérmesek lettek. A legjobb négy között idén a BJAHC, a Hydro Fehérvár AV19, valamint az UTE-FTC és a BJA második csapata-DAB párharc győztese találkozhat majd egymással.

 

A mérkőzés szerdán 18.00-kor kezdődik a Megyeri úton, a derbire jegyeket a meccs előtt a pénztárban, vagy online az Eventim felületén lehet vásárolni.

 

A találkozót klubunk élőben közvetíti saját YouTube-csatornáján. 

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.10.07. UTE - BJAHC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41