Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

NEM A MI NAPUNK VOLT

Felnőtt 2022-12-10

A BJAHC nyerte a kerületi rangadót, pénteken 5:1-ra verték az Újpestet. 

A hazai pályán játszó BJAHC már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést, Galoha talált a hálóba elfekvő kapusunk mellett, aki ezúttal Sági Máté volt. (1:0)

A harmad hátralevő részében fiatal hálóőrünk több nagy védést is bemutatott, de a mieink is többször tesztelték a túloldalon Farkas Roland reflexeit. A 26. percben Pokornyi Dávid kiállítása után növelte előnyét a hazai csapat, Schlekmann passzából Nagy Krisztián lőtt nagy gólt. (2:0)

A 39. percben már három góllal vezetett Kangyal Balázs csapata, egy ellentámadás végén megint Galoha volt eredményes. (3:0)

Aztán nyolc másodperccel a harmad vége előtt jött a szépítés, ukrán légiósunk, a hetek óta kiváló formában játszó Pereszunko lőtt laposan, a korong Farkas kapus alatt átcsúszott a gólvonalon. (3:1)

Az utolsó 20 perc elején a mieink domináltak, Henttonen helyzete azonban kimaradt, viszont az 50. percben újra betalált Galoha, ezúttal Culigintől kapta az asszisztot. (4:1)

A végeredmény az 58. percben alakult ki, a hazai csapat először kapuvasat lőtt, majd a kipattanóból Pozsgai és Ritter összehozott egy újabb gólt. (5:1

Kangyal Balázs, vezetőedző - BJAHC

“Még sokk alatt vagyok mindig. Az első nyolc-kilenc percünk nagyon klassz volt, nagyon jól álltunk bele. Élesek voltunk, kreatívak, gólt is lőttünk. Ott teljesen elvesztettük a fonalat, onnantól úgy gondoltuk, hogy innentől ez könnyű lesz, elég az, hogy csak korcsolyázunk sokat, akkor jönnek a szép dolgok, a nehezekkel ne foglalkozzunk, na, onnantól kezdve a következő értékelhető momentum az kb. a harmadik harmad eleje. Eredménytől függetlenül. A harmadik harmadban azt kell mondjam, hogy ott hellyel-közzel okosan hokiztunk, ma ez három pontot ért, ami tulajdonképpen a legnagyobb hozadéka ennek a meccsnek. Mivel ezek a dolgok megtörténnek, ezeket a dolgokat is kezelni kell, nem lesz mindig az, hogy jól játszol, és minden klappol ahogy szeretnéd, úgyhogy fel kell nőni a feladathoz, függetlenül attól, hogy nyertünk. De mondtam az előbb is, ez egy nagyon fontos három pont volt a riválisok ellen.”

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

“Nagyon felemás volt igazából, az első két harmad első felében abszolút alárendelt szerepet játszottunk, és mindig a vége felé ébredtünk. A harmadik harmadban végig nyomtunk, de ez nem a mi napunk volt. Nagyon sokszor az utolsó passzba vagy az utolsó lövésbe csúszott hiba, néha úgy éreztem, mintha köténybe lövöldözgetnénk, úgyhogy nem voltunk hatékonyak és leginkább a helyzetkihasználáson múlt ez a mostani különbség.”

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.10.11. UTE - FEHA19 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41