Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

NEM ADOTT ESÉLYT A GYERGYÓ

Felnőtt 2024-03-13

Sajnos érvényesült a papírforma, a tavalyi ligagyőztes a rájátszás negyeddöntőjének negyedik meccsét is megnyerte, így a GYHK simán jutott a legjobb négy közé, az Újpest pedig búcsúzott a további küzdelmektől. 

Az első harmad szikrázó játékot hozott, 20 percen át szinte folyamatos veszélybe forgott mindkét kapu, ebben a harmadban többet lőtt kapura az Újpest, és kétszer is nagy lehetőség előtt álltak a mieink, miután Császár Hunort két kisbüntetést kapott. A játékrész legnagyobb helyzetetét a hazai aranymezes, Kiss Patrik hagyta ki, de gól nem született, és az igazsághoz hozzátartozik, hogy a második emberfórt csak fél percig játszhatta az UTE, mert aztán tőlünk is kiállították Silfvert.

A második 20 perc így rövid áthúzódó újpesti hátránnyal indult, a GYHK ekkor még nem szerzett gólt, a 24. percben viszont már betalált, akkor Sárpátki volt eredményes (0:1). A párharc negyedik meccse ezek után hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint a keddi harmadik mérkőzés: a székelyföldi csapat előbb a 27. percben kihasznált egy emberelőnyt, Sylvestre lőtte a gólt (0:2), majd a 30. percben Haaranen is betalált négy a négyben. (0:3) Ráadásul a Gyergyó nem állt meg három találatnál ebben a harmadban, a 37. percben Szabó Dániel szabálytalansága miatt büntetőhöz jutottak, amit a rávezetés után Bodó Christopher értékesített a kapuvas segítségével. (0:4) Nem egészen egy perc múlva öt az öt ellen is lőtt egy újabb gólt a GYHK, Sylvestre már a második találatát jegyezte a 38. perc legelején. (0:5). Ezek után, egy perccel később, szinte a semmiből szerzett egy bátor távoli lövéssel Kyle Just passzából gólt Szabó Rácz Maxim (1:5), vagyis a második harmad összesen hat találatot hozott.

Az utolsó 20 perc elején már érezhető volt, hogy a találkozó eldőlt, 10-12 percen át komoly helyzetet egyik csapat sem dolgozott ki, aztán az 53. percben Sylvestre megszerezte a meccsen a harmadik gólját is. (1:6), az 59. percben - csak apró szépségtapasz - egy gyors és tetszetős támadás végén még Kiss Patrik is lőtt egyet, (2:6) ami egyben az UTE utolsó gólja lett ebben az Erste Liga kiírásban. 

Végeredményben az Újpest sajnos simán kikapott a negyeddöntő negyedik meccsén is, így 4:0-ás összesítéssel búcsúzott a további küzdelmektől.

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

"Nem erre számítottunk, nem így képzeltük el a szezon végét, de muszáj tisztelni az eredményt, és muszáj gratulálni az ellenfélnek, mert megérdemli. Az egész szériát nézve nagyon szoros meccseket játszottunk kint Gyergyóban, azok egygólos találkozók voltak, itthon pedig tegnap és ma is a második harmad volt a halálos ítélet számunkra. Időnként mi is alakítottunk ki helyzeteket, de a gólokat ők szerezték. Nagyobb potenciál volt az idei csapatunkban, mi ezt nem tudtuk kihozni belőlük, ezért az edzőé a felelősség. Szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy az egész szezon során támogattak minket, még Erdélybe is elkísértek, ők mindent megtettek, előttük le a kalappal."

Szilassy Zoltán, vezetőedző - GYHK

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy négy meccs alatt sikerült abszolválni a szériát. Időnként nagy fölényben játszottunk, de nem volt pehelykönnyű a továbbjutás, mert az ellenfél kapusa parádés teljesítményt nyújtott. Rajna Miklós az Újpest egyik legnagyobb erénye, de a lila-fehérek edzőpárosáról is elmondható, hogy szervezett csapatot építettek fel a Megyeri úton. Szerintem az kiderült, hogy mi voltunk a jobbak, jól felkészültünk az ellenfélből és kevesebbet hibáztunk, mint ők, ez pedig a srácok érdeme. Gratulálok a csapatomnak!"

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

20212.02.09. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41