Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

NEM BÍRTÁK A NYOMÁST A TITÁNOK

Felnőtt 2021-01-24

Két harmad után 5-4-re vezetett a Fehérvár-farm, majd az utolsó játékrészben totális összeomlást produkált. A mieink 20 perc alatt hat gólt ütve így sima győzelmet szereztek.

A hazaiak Szeles Martinnal a kapuban kezdtek, az ICEHL-keretből Kovács Alex kapott lehetőséget, a vendégek erősségei közül továbbra is hiányzott Kyle Just és a csapatkapitány Benk András, a vasak közé Duschek Dávid állhatott. A 10. percre kétgólos előnyre tettek szert a lilák, előbb Vorobjov, majd Bodó volt eredményes, utána Németh Kristóf szépített, 1-2 a 17. percben. A második játékrész gyors fóros Sikorcin-találattal kezdődött, ám ezúttal sem maradt sokáig a közte kettő, Luusuaniemi hamarjában közelebb hozta övéit. Amikor Bodó emberhátrányban belőtte önmaga második, csapata negyedik gólját, sokan azt gondolhatták, a favorit innen lerendezi a meccset, ám a Titánoknak más járt a fejükben. Támadásba lendültek, és sikerrel jártak többszörösen is: Vas Márk szépített, Dézsi egyenlített, Erdély Botond jóvoltából 5-4-re vezettek két játékrész után.

Most az volt a kérdés, hogy a hátrány frusztrációkat okoz-e az UTE soraiban, vagy energiákat szabadít fel. Az utolsó felvonásra mindenesetre Gyenessel jöttek ki a hazaiak, aki a 48. percig őrizte hibátlanságát, ekkor másodszor talált be négy az öt ellen az Újpest, míg Nathan Perkovich először jegyzett gólt az Erste Ligában.

A bolt beindult, szabályosan potyogtak a gólok: a mesterhármasig jutó Bodó jóvoltából előbb 5-6 került fel az eredményjelzőre, majd Sikorcin használt ki egy emberelőnyt, utána Nemes, illetve Varga Arnold is betalált, 5-9 az 54. percben, egészen hihetetlen menet volt ez. És még mindig nem volt vége, Luusuaniemi 2 percen belül másodszor állíttatta ki magát, ezt Stadel lőtte be, 5-10, két számjegy. Ez lett a vége, a DAB-verő Vasas utolérte a Titánokat, az UTE tartja a lépést az élmezőnnyel.

fotó: Jani Martin/UTE

forrás: jkb.hu

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.06. DEAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41