Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

NEM HAGYHATUNK TERET A SPORTKLUBNAK

Felnőtt 2023-01-22

Vasárnap este játssza utolsó alapszakaszbeli mérkőzését hazai pályán az Újpest az Erste Ligában. Ellenfelünk a Csíkszereda lesz, a székelyföldi alakulattal egy hete idegenben végletekig kiélett meccset játszottunk.

 

Egy hete Csíkszeredában óriási, heroikus küzdelmet folytatott a két csapat, pedig a mieink egy foghíjas kerettel érkeztek meg az erdélyi túra utolsó állomására akkor. A meccs első harmadában sokkolta az Újpestet a Sportklub játéka, a hazai csapat a légiósai vezetésével négy gólt berámolt a mieinknek 13 perc alatt. A lilák ettől azonban zuhantak össze, hanem elképesztő szívós küzdelemben az 55. percben már 6:5-re vezettek, aztán a hajrában egyenlített a Szereda, a hosszabbításban pedig megszerezte a győztes találatot Tom Coolen alakulata. 

 

Virág Csaba a pénteki DVTK Jegesmedvék elleni mérkőzés után arról beszélt, hogy a múlt vasárnapi játékra alapozhat a csapat a most vasárnapi összecsapáson is.

 

"Tulajdonképpen ugyanazzal az összeállítássasl játszunk azóta is, mint a túrán, ebben komoly változás nincs. - mondta az UTE vezetőedzője. - Az biztos, hogy a fiataljaink, akik a sérültek, illetve a lábadozók helyet játszanak, nagyon jól helyt állnak, pedig van közöttük olyan, aki még a 18. évét sem töltötte be. Nekik minden meccs óriási fejlődést jelent, és ahogy megyünk előre a szezonban, ők egyre jobbak és jobbak lesznek. A Csíkszereda egy nagyon jó egyéni képességekből álló csapat, ha túl sok teret hagyunk nekik, akkor biztos megtalálják a módját, hogy gólokat szerezzenek. Azzal a mentalitással kell játszanunk ellenük, ahogy éppen Csíkszeredában hokiztunk a 4:0 után, és akkor itthon megverhetjük a Sportklubot."

 

A Csíkaik nálunk zárják anyaországi túrájukat, a héten eddig a FEHA19 és az FTC ellen játszottak idegenben. Székesfehérváron a hosszabbításban nyertek, az FTC ellen szombaton pedig az utolsó öt percben két gólt elszenvedve 3:1-re kikaptak.

 

Így érkezik tehát az erdélyi alakulat a Megyeri útra, ahol 2022. szeptember 25-én, az alapszakasz elején 4:3-ra megvertük őket. Igazán fontos győzelem lenne a mai mindkét csapatnak, a Csíkszereda azért küzd, hogy megtartsa ötödik helyét a DEAC-al és a Ferencvárossal szemben, a mieink pedig a szurkolókért hajtanak, hiszen a rájátszás-kvalifikáció megkezdése előtt idén nem lesz több Erste Liga mérkőzésük a Megyeri úti jégcsarnokban.

A vasárnap 18.00-kor kezdődő UTE-SC Csíkszereda mérkőzésre jegyeket venni a meccs előtt a pénztárban, illetve online az Eventim felületén lehet.

#hajrálilák

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.14. UTE - Brasov című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41