Dátum: 2024 július 19. (péntek) | Emília

hírek

NEM HOSSZABBÍTUNK A LÉGIÓSOKKAL

Felnőtt 2024-05-22

Miután a tavalyi szezonban a csapat eredményessége nem érte el a vezetőség elvárásait, ezért a korábbi vezetőedző ideje alatt érkező, jellemzően külföldi játékosokkal nem hosszabbított szerződést az Újpest. 

 

Az ősszel induló szezonra formálodó lila-fehérektől távozik előző vezetőedzőnk, Markus Juurikkala teljes finn légiója; vagyis Taavi Tiala, Tino Metsavainio, Miro-Peka Saarelainen, Julius Nyqvist, Christian Silfver és Janne Laakkonen is. Nem nálunk folytatja a Székesfehérvárról hozzánk tavaly érkező Szabó Dániel, a két szezon nálunk lehúzó cserekapus Sági Máté, valamint a tavaly Újpestre visszatérő amerikai Sam Coatta sem.

 

"Nekünk minimális célunk tavaly a legjobb négybe kerülés volt, miután ez nem sikerült, ez azt jelenti, hogy előző vezetőedzőnk mellett az általa szerződtetett játékosok sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. - mondta a távozókkal kapcsolatban Ancsin János szakosztályigazgató. - Ezért teljesen új csapatot építünk, amelyben egy jellemzően fiatal, de erős magyar mag mellé szeretnénk minőségi külföldi játékosokat igazolni új vezetőedzőnk, Jason Morgan igényeinek megfelelően. A távozóknak nagyon köszönjük, amit az Újpestért tettek, további sok sikert kívánunk nekik!"

 

Ahogy korábbi híreinkben beszámoltunk róla, már elbúcsúztunk a szintén tavaly érkező Travis Ewanyktól is, valamint nem folytatja lila-fehérben az eddigi csapatkapitány, Benk András sem. Az előző szezon legeredményesebb újpesti támadója, Kiss Patrik azonban szerződést hosszabbított a Megyeri úton

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.12.28. Győr - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41