Dátum: 2024 május 6. (hétfő) | Ivett, Frida

hírek

NEM JUTOTTUNK BE A FINAL4-BA

Felnőtt 2024-01-17

Csak a csodában bízhatott a kilenc játékosa nélkül felálló Újpest a Ferencváros ellen, de a mieink két harmadon keresztül így is méltó partnerei voltak a vendégcsapatnak. Két gólos hátrányból fordítva még a vezetést is átvették, de az utolsó harmadra már elfáradtak, így ebből a párharcból idén az FTC jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

 

Az FTC-ből hiányzott sérülés miatt Galajda és Nagy Gergő, Hrabal és Turcotte pedig eltiltását töltötte, mégis az Újpest volt kerete alapján jóval nehezebb helyzetben. A hiányzók közé a sérült Sam Coatta, Travis Ewanyk, Kovács Sebestyén trió került, de egy példátlan betegséghullám is tizedeli csapatunkat, így ezúttal hiányzott Rajna Miklós, Kiss Dániel, Benk András, Szabó Dániel, Julius Nyqvist, Janne Laakkonen is, így a harmadik és a negyedik sort szinte kizárólag fiatal, illetve utánpótláskorú játékosokkal töltötte fel az UTE szakvezetése.

 

A találkozó rögtön nyíltsisakos játékkal kezdődött, a kezdeti tapogatózás helyett egymásnak esett a két csapat. Franyó Krisztián előbb szerzett egy kapuvasat, majd kiállították két percre, az UTE kiegészülésének pillanatában pedig vezetéshez jutott az FTC. Brady passza után LaPorte maradt üresen Sági kapuja előtt, és közelről a pakkot a hálóba juttatta a hatodik percben. (0:1) A gól után gyorsabban játszott a hazaiknál a Ferencváros, de Pokornyi kiállítása alatt nem szereztek újabb gólt az első 10 perc elején, viszont az Újpest betált, viszont gólja nem szabályos körülmények között került Arany hálójába, így maradt az egy közte. A 18. percben LaPorte újra eredményes volt egálben, egy újpesti védelmi hiba után. (0:2) Ezzel szinte eldőlni látszott a párharc, mert összesítésben már hárommal mentek a zöld-fehérek, azonban az Újpest fél percen belül szépített, Taavi Tiala középen kapott egy paszt a palánk mellett korongot megtartó Saarelainentől, és estében Arany bal válla felett kilőtte a sarkot. (1:2) A mieink szempontjából ráadásul parádésen folytatódott a mérkőzés, a 19. percben Kovács Alex hozta fel a korongot a támadóharmadba, középen Kyle Justot találta meg, aki Kiss Patrikkal játszott össze, a visszakapott pakkot pedig egyedül lőhette rá az FTC kapujára. (2:2)

 

A második játékrész elején robogott tovább az UTE-henger, Silfver ugratta ki Metsavainiot, (2:3) ezzel összesítésben kiegyenlített az Újpest. A vezetés megszerzése után a lilák közel jártak ahhoz, hogy még növeljék is az előnyüket, Banga 5+20 perces kiállítása után (Laskawyval szabálytalankodott csúnyán) azonban nem élt előnyével az Újpest, mert Arany tartotta az FTC-t, a 29. percben pedig Kestila egy újpesti kapu előtti kavarodás után valahogy egyenlíteni tudott. (3:3) A mieink a második harmadban is sorra kapták a kiállításokat (néha egészen furcsa szituációk után), hátrányban pedig egyre fáradtabban mozgott a tartalékos együttes, így a 34. percben Kestila újra betalált, ezzel visszaszerezte a vezetést a Ferencvárosnak. (3:4)

 

Az utolsó 20 perc elején még volt némi esélye a hazai csapatnak, miután Markus Juurikkala együttese másfél percig játszott kettős emberelőnyben, de betalálni sajnos nem sikerült. Öt az öt ellen aztán a vendégcsapat egyre könnyebben jutott helyzethez. Az 50. percben LaPorte szerezte meg harmadik gólját (3:5) a mérkőzésen ezzel az érdemi kérdések eldőltek. Az 55. percben az exújpesti Németh Attila is betalált (3:6), a párharc utolsó gólját már UTE kapuslehozatal után üres ketrebe lőtte meg Kestila, aki ezzel szintén eljutott a mesterhármasig. (3:7)

 

A különbség így a végére soknak tűnik, de a hiányzások miatt radikálisan átalakított csapatunk két harmadon át jól állta a sarat a kupavisszavágón. Az MK legjobb négy együttese közé az FTC-Telekom 12:7-es összesítéssel jutott be. 

 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

"Először is szeretnék gratulálni az ellenfélnek, megérdemelten nyertek, ezt el kell ismerni. Mindkét összecsapás nagyon kemény és szoros volt, ezzel számoltunk. A mai is, egészen a harmadik játékrészig kiélezett volt, mindent megpróbáltunk, nem neheztelek a csapatra, emelem kalapom az összes utánpótláskorú játékosunk előtt, mert jól szálltak be a mérkőzésbe. Az ellenfél ma hatékonyabb volt a kapu előtt, így sajnos gólból is ők lőttek többet."

 

Fodor Szabolcs, vezetőedző - FTC-Telekom

 

"Egy kisebb gödörben voltunk, a mutatott játékunkon azért még lehet látni, hogy nem vagyunk frissek. Emiatt ma is voltak olyan hibáink, amihez nem vagyunk hozzászokva. A második harmad elején ez meg is mutatkozott, az Újpest visszajött, így gazdagabbak lettünk pár ősz hajszállal. A négysoros játék meghozta azt a frissességet, amivel a végén nagy szívvel le tudtuk zárni a mérkőzést."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2019. 09. 16. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41