Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

NEM JUTOTTUNK DÖNTŐBE

Felnőtt 2023-01-28

A mérkőzés feléig nem volt lényegi különbség a legmagasabban jegyzett magyar csapat és az Újpest között, aztán elhúzott a Volán. Kikapott az UTE végül 6:1-re, így vasárnap a bronzért játszhat a DEAC ellen a jégkorong Magyar Kupában.

A Final 4 első mérkőzésén nyert a BJAHC 3:2-re a címvédő DEAC ellen, így a vasárnapi döntőbe Kangyal Balázs együttese várta az Hydro Fehérvár AV 19-UTE elődöntő győztesét. 

Nem volt különbség a két csapat között az első harmadban az esélyesebb Hydro Fehérvár AV 19 és az Újpest hasonlóan játszott, sőt, az első nagy helyzett az UTE előtt adódott, az üres kapu előtt álló Stipsicz lába mentette meg a Fehérvárt. Aztán a 15. percben O’Brien tüzelt hátulról, Erdély Csanád beleért, így Rajna nem háríthatott. (0:1)

Fordulás után maradt támadásban a Fehérvár, a Fejér megyei sztárcsapat a második gólját a 26. percben lőtte be, Stipsicz lövése Donaghey korcsolyájáról szerencsével vágódott a hálóba (0:2). 

Három perccel később korongot szerzett az UTE, ebből Madácsi húzott befele középre, aki Shirley elé tette, ő pedig féltérdről bevágta a rövidbe, a Fehérvár kapusa, Roy nem érhetett át. (1:2).

A 34. percben visszaszerezte a két gólos vezetést a Volán, O'Brien tette rá nullszögből, lövése valahogy átcsorgott Rajna Miklóson. (1:3)

Egy perccel később az Újpest szerzett ránézésre érvényes gólt, a korong átment a fehérvári Roy kapuson, de a játékvezetők nem adták meg a találatot. Nem sokkal később két ziccert hagytak ki a lila-fehérek, előbb Jekunen lőtt mellé, majd Collin Shirley ziccerét védte a székesfehérvári kapus.

Aztán a 37. percben egy buli után Bartalis lőtt rá, a pakk a blokkoló védő kesztyűjén irányt változtatva vált védhetetlenné. (1:4)

A záró játékrész elején folyamatos lila-fehér helyzeteket hárított a Volán, aztán a 49-50. perc között eldöntötte a meccset a Hydro Fehérvár. 

Előbb Szabó Dániel és Magosi Bálint játszotta ki az újpesti védelmet – előbbi kapu mögötti centerezését a többszörös kupagyőztes csatár lőtte be. (1:5)

Majd az 50. percben hasonló helyzet után a duplázó Erdély Csanádról is lemaradtak a lila-fehér védők, így zavartalan kapáslövéssel vette be a mieink kapuját. (1:6)

Ezek után az UTE időt kért, de nem tudott felzárkózni az utolsó tíz percben, a Fehérvár így bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, ahol a BJA-val küzdhet meg a trófeáért vasárnap este 19:45-től. 

Az Újpest a bronzmeccset január 29. vasárnap, 16.00-tól játssza a DEAC ellen, a mérkőzésre jegyeket venni az alábbi felületen lehet.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41