Dátum: 2023 december 8. (péntek) | Mária

hírek

NEM SIKERÜLT LEGYŐZNI A BJAHC-T

Felnőtt 2022-10-16

Óriási küzdelemben maradt alul csapatunk a listavezető ellen. A sok sérült dacára a mieink végig partiban voltak a BJAHC-val, de végül 3:1-re a vendégcsapat nyert. 

 

Az Újpest soraiból hiányzott Kovács Sebestén, az ukrán Alekszandr Pereszunko, a Debrecenben megsérült Kiss Dániel, valamint Tornyai Gábor, Pokornyi Dávid, és a finn Toni Henttonen is, ennek ellenére hazai mezőnyfölénnyel indult a mérkőzés. Az első gólt mégis a vendégcsapat szerezte meg a 11. percben, egy középre passzolt korongra a finn Elo érkezett kiválóan. (0:1)

 

A szünet előtt Kyle Just majdnem egalizált, de korongja az oldalhálóban kötött ki. 

 

A második 20 perc elején a vendégcsapat újabb gólt szerzett, egy kapu előtti kavarodás után Elo volt újra eredményes. (0:2)

 

Több helyzet maradt ki mindkét oldalon, majd a 39. percben szépített az Újpest, kanadai légiósunk, Collin Shirley kerülte meg a kaput, majd passzolt Kiss Patrikhoz, aki kilőtte a felső sarkot. (1:2)

 

Az utolsó játékrészt gyakorlatilag végigtámadta csapatunk, de az ellenfél kapusa, Farkas Roland kiválóan védett. A mérkőzés vége előtt Virág Csaba lehívta Rajna Miklóst is, így a BJAHC az utolsó gólt üres kapuba lőtte, újra Elo Eetu talált be. (1:3)

 

Győzelmével a BJAHC továbbra is veretlenül vezeti a tabellát, míg a mieink visszacsúsztak az Erste Liga nyolcadik helyére. 

 

Kangyal Balázs, vezetőedző - BJAHC

 

Az egészet tekintve örültem annak, amit láttam, természetesen marad elemezni való, próbáljuk javítani a hibákat. A tapasztalat még hiányzik, kis csapat vagyunk, örülünk minden pontnak. A második harmadban nagy nyomást tudtunk tenni az Újpestre, ott élesebbnek kellett volna lennünk, és további gólokat is szerezhettünk volna, de összességében kontrolláltuk a meccset. Még nagyon sok munka van előttünk.

Virág Csaba, vezetőedző, UTE

Úgy gondolom, hogy mindent megtettünk, amit meg lehetett tenni. Az biztos, hogy semmit nem hagyott senki magában. Nem könnyű ennyi hiányzóval játszani, és egy »null kilométeres« játékost bedobni a mélyvízbe. Gratulálok a fiataloknak, helyt álltak a mérkőzés egészében. A második harmadban Rajna Miklós tartott minket meccsben, a záró játékrészben pedig kitettünk mindent, de nem volt meg az átütő erő.

Farkas Roland, BJAHC

Először is gratulálni szeretnék az egész csapatnak, innen Újpestről mindig nehéz elvinni a pontokat, ez nekünk egy héten belül másodjára sikerült. Szoros meccs volt, jól védekeztünk a mérkőzés mindhárom harmadában, a második harmadban szinte kisebb szerencse kellett, hogy az Újpest átjöjjön a semleges zónán, szóval megérdemelten nyertünk.

Nemes Benjamin, UTE

Szerintem jobban játszottunk, mint a múltkori BJA elleni mérkőzésen, de ez még mindig nem elég. Sok hiányzónk van, de ez nem lehet kifogás. Az pozitív volt, ahogyan a fiatalok mentek. Nagyobb és több helyzetet dolgoztak ki nálunk, de mi is nagyot küzdöttünk, viszont a góllövésben ők bizonyultak jobbnak.

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.09.26. FTC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41