Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

NEM TUDUNK KIÁLLNI KEDDEN AZ FTC ELLEN

Felnőtt 2021-11-29

A játékosokat sújtó sérülések és betegségek miatt az UTE a keddi Magyar Kupa mérkőzésre nem tud a szükséges 13+1 fővel kiállni. Bár csapatunk szerette volna az MK-visszavágót más időpontban lejátszani, de a pandémiás helyzet miatt hozott versenyszabályzat ezt nem teszi lehetővé, így a mérkőzést 5-0-ás gólkülönbséggel az FTC javára írják jóvá. Ezzel eldőlt, hogy a zöld-fehérek jutnak a legjobb négy közé. 

A sok sérült illetve beteg miatt már a DEAC és a Győr elleni Erste Liga mérkőzésre is három sorral állt ki az Újpest. Ráadásul vasárnap megsérült Benk András, Varga Arnold pedig hétfőn reggelre jelentett beteget, így nem tud kiállni az előírt 13 + 1 fővel a keddi meccsre a lila-fehér csapat. 

“Borzalmasan rossz érzés, szerettük volna elhalasztani a mérkőzést, de ezt a jelenlegi versenyszabályok nem teszik lehetővé. - mondta Virág Csaba, az UTE vezetőedzője. - Ráadásul a Magyar Kupa szabályzata szerint arra sincs lehetőség, hogy junior játékosokkal töltsük fel a keretet, mert az U21-es és az U18-as utánpótlásunk egy külön csapat, az Újpesti Jégkorong Akadémia színeiben már szerepelt a kiírásban, így az ő nevezésük az UTE csapatában Magyar Kupa mérkőzésre nem engedélyezett.”

 

A felnőtt keretből jelenleg betegség miatt hiányzik Kiss Phil, Pokornyi Dávid és Varga Arnold, kézsérülése van Kovács Alexnak, agyrázkódást szenvedett Kovács Sebestyén, Kiss Dániel és Benk András is. Kiss Dánielnek ráadásul szájsebészeti műtétje volt, csapatkapitányunknak, Benk Andrásnak pedig az orra is eltört vasárnap a Győr elleni mérkőzésen. Kiss Patrik játéka is kérdéses egy vállsérülés miatt. 

 

“Szeretnénk játszani a keddi visszavágón a Ferencváros ellen, de ilyen körülmények között ezt képtelenség kivitelezni. Pedig a szezon elején megbeszéltük egymást közt az öltözőben, hogy mi egyetlen mérkőzéstől sem fogunk visszalépni, ha kell, akkor teli junior kerettel állunk ki. Erre azonban sajnos csak az Erste Ligában van lehetőség, mert ott kettős versenyengedéllyel U21-ből és U18-ból is lehet felfelé játszani.” - tette hozzá Virág Csaba. 

 

Az újpesti stáb a csütörtöki Csíkszereda, a szombati Ferencváros és a jövő hétfői Brassó elleni Erste Liga-mérkőzésre igyekszik “összedrótozni” a sérült játékosokat, a hiányzókat pedig juniorokkal pótolják, tehát a bajnoki meccseken a csapat mindenképpen játszani fog. 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.10. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41