Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

NÉMET-KANADAI CENTERT IGAZOLTUNK

Felnőtt 2023-11-22

Légióssal bővül az UTE támadósora, új igazolásunk a kanadai születésű Travis Ewanyk, aki az elmúlt években Németországban játszott. A 30 éves hokis több komoly észak-amerikai ligában letette a névjegyét, mielőtt Európában kezdett játszani.

Kedden érkezett Magyarországra és szerdán már edzésre jelentkezett Markus Juurikkala vezetőedzőnél a lilák új támadója. Travis Ewanyk közel 190 centis, 90 kilós, saját bevallása szerint sem áll távol tőle a fizikai hoki.

"Tapasztalt játékosnak mondhatom magam, 11 éve vagyok profi, volt lehetőségem magas szinteken jégkorongozni. - mondta az utehoki.hu-nak új igazolásunk. - Kiegyensúlyozott játékosnak tartom magam, fizikai hokit játszom, általában nem kedvelnek az ellenfelek, ugyanakkor szeretek gólokat szerezni."

Travis Ewanyk az előző szezonban 15 gólt és öt gólpasszt szerzett a Beyreuth Tigers csapatában. Mielőtt aláírta volna újpesti szerződését, alaposan feltérképezte a csapatot, valamint a várost is.

"Mindenképpen olyan együttest kerestem, amelynek akár a bajnokság megnyerésére is esélye lehet. Tudom, hogy az UTE jelenleg a liga egyik legerősebb csapata, amelynek komoly tradíciói és elkötelezett szurkolói vannak, ami nagyon tetszik. Az Újpest keretében vannak rutinos és fiatal magyar játékosok, minőségi légiósok, és az edző is nagyon motivált a győzelemre. Várom, hogy bizonyíthassak az UTE-ban, és azt is, hogy közben megismerjem a gyönyörű magyar fővárost. Szeretném megérteni az itteni kultúrát és felfedezni a környezetet." - tette hozzá Travis Ewanyk. 

Érdekesség, hogy új játékosunknak öt évvel ezelőtt már volt magyar csapattársa az ECHL-ben, a Wichita Thundersnél, ahol együtt hokizott a magyar válogatott támadójával, az Erste Ligában jelenleg a Csíkszereda alkalmazásában álló Sofron Istvánnal.

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.09. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41