Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

NHL DRAFTOLT JÁTÉKOST IGAZOLTUNK

Felnőtt 2021-08-19

A 27 éves Richard Nejezchleb prágai születésű. A cseh szélsőt a New York Rangers draftolta 2014-ben, a tavalyi szezont a Cracovia Krakkóban játszotta végig. 

 

Újabb légióst igazolt felnőtt jégkorong csapatunk a 27 éves Richard Nejezchleb személyében. A 188 cm magas, 95 kg-os támadó a Slavia Praha neveltje. 

 

A szélsőt 2014-ben a New York Rangers draftolta az ötödik körben, ezután több szezont lehúzott a WHL-ben, az AHL-ben, és az ECHL-ben. 

 

A tengerentúli idények után anyaországában, majd Szlovákiában folytatta a pályafutását, tavaly pedig a Cracovia Krakkó játékosaként lépett jégre a lengyel első osztályban, amelynek színeiben 16 gólt és 10 gólpasszt jegyzett. 

 

„Egyelőre nem sok mindent tudok Újpestről, csak annyit, hogy a negyedik kerületben fogok játszani, és a Ferencváros a legnagyobb rivális. - mondta Richard Nejezchleb. - Mindig motiváló tényező számomra, amikor egy nagy múltú klub tagja lehetek. Tavaly eléggé mostoha szezon volt mindenütt, hiszen javarészt zárt kapuk előtt kellett játszania mindenkinek. Izgatottan várom a bajnokság kezdetét, remélem, hogy a tudásommal hozzá tudok tenni a csapat játékához.”

 

fotó: Jani Martin

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41