Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

NINCS VESZTENIVALÓ A VOLÁN ELLEN

Felnőtt 2023-01-27

A hétvégén a férfi jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjében játszik az Újpest, ahol az elődöntőben a legmagasabban jegyzett magyar csapat, a Hydro Fehérvár AV19 lesz a mieink ellenfele. A csapat egész héten rendkívül motiváltan készült a kupahétvégre, ahol nagyon számít a szurkolók segítségére.

 

Öt év után lesz ott a Magyar Kupa döntőjében az Újpest, a négyes tornát szombaton és vasárnap a Tüskecsarnokban rendezik meg. A legjobbak között idén a tavalyi győztes DEAC, az osztrák ligában (ICEHL) játszó Hydro Fehérvár AV19, a BJAHC és az UTE került be. 

 

A játékerő szempontjából a mezőnyből egyértelműen kimagaslik a Volán, amely a rendkívül erős osztrák központú liga középmezőnyéhez tartozik jelenleg, keretében több magyar válogatott játékossal, és sikeres légiósokkal. A BJAHC is kiváló formában van, Kangyal Balázsék az Erste Liga alapszakaszában versenyben vannak a győzelemért. A DEAC tavaly meglepetésre megnyerte az MK-t a hazai pályán játszó Hydro Fehérvárral szemben a döntőben, és egyébként is kupaspecialistának számít, hiszen 2021-ben és 2022-ben is győzni tudott a sorozatban.

 

"Felszabadultan játszhatunk, az biztos. - mondta a hétvégével kapcsolatban Virág Csaba, az UTE vezetőedzője. - Azt már megszokhattuk az Erste Ligában is, hogy vannak olyan csapatok, amelyek ellen nem mi vagyunk a dominánsak a jégen, valószínűleg szombaton is ez lesz a helyzet a Volán ellen. Az biztos, hogy csapatszinten minden tekintetben fegyelmezetten kell játszanunk, és ha 100 százalékot nyújtunk, akkor sem biztos, hogy van esélyünk nyerni. Mi nem hibázhatunk, aztán meglátjuk, hogy az mire lesz elég."

 

Vezetőedzőnk szerint a héten kiválóan dolgoztak játékosai az edzéseken, akiknek pozitív impulzust adott, hogy a legutolsó hazai meccsükön múlt vasárnap le tudták győzni a tavalyi bajnok Csíkszereda együttesét.

 

A rájátszás alapszakasza nem úgy alakult a lila-fehérek szempontjából, ahogy vártuk, a Magyar Kupa döntőben azonban tiszta lappal indul a csapat, és kétszer 60 perc jó játékkal megszerezheti a második legrangosabb hazai trófeát.

 

"Az akaraton fog múlni sok minden. - mondta székesfehérvári nevelésű csatárunk, Kiss Patrik. -  Az elődöntőben egyértelműen egy jobb képességekből álló csapattal találkozunk, ahol nem mi vagyunk az esélyesek, de talán számíthatunk arra, hogy lenéznek minket. Szerintem az egész csapatnak nagy motíváció lehet, hogy a Volán egy jobb bajnokságban szereplő csapat ellen játszhatunk, további plusz motiváció, hogy két mérkőzés megnyerésével nyerhetünk egy kupát."

 

A hétvégi Magyar Kupa elődöntőre már jónéhány jegyet megvásároltak az újpesti drukkerek, de még van néhány szabad hely a lila-fehér szektorban. Virág Csaba vezetőedző és játékosai egyetértenek abban, hogy szurkolók sokat tehetnek a hétvégi sikerért.

 

"Rengeteget tehet hozzá a játékunkhoz a szurkolótábor. - mondta Virág Csaba. - Az idén is bebizonyítottuk hazai jégen, hogy nagy lökés ad nekünk, ha sokan drukkolnak nekünk. Ha újpesti és fehérvári részről is sokan kint lesznek, akkor attól emelkedni fog a játék színvonala."

 

A Hydro Fehérvár AV19-UTE férfi jégkorong Magyar Kupa elődöntő mérkőzés szombaton 19.45-kor kezdődik a Tüskecsarnokban, a meccsre és a másnapi bronzcsatára, döntőre jegyet venni az Eventim oldalán lehet.

 

Mindenki a Tüskébe, hajrá lilák!

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.09.29 BJAHC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41