Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

NYERTEK AZ ACÉLBIKÁK

Felnőtt 2023-01-06

Tizenkét meccses nyeretlenségi szériát zárt le a Dunaújvárosi Acélbikák a mieink ellen. A DAB 4:2-re verte hazai pályán a lila-fehéreket.

Az első harmadban a mieinken látszott, hogy fáradtak még a lábak az FTC elleni szerdai kupanegyeddöntő miatt, a hazai csapat ennek megfelelően jobban kezdett, de hol a kapus volt a mieink segítségére, hol kapusunk, Monostori Tamás védett bravúrral. 

A második harmad gyors gólváltással kezdődött. Az elsőt a DAB szerezte, Somogyi szélről beadott korongjába a veterán szlovák légiós, Jozef Mihalik ért bele jó ütemben. (1:0)

Aztán a játékrész második percében Németh Attila szerzett korongot a hazai védőktől a DAB kapuja előtt, és okos gólt lőtt. (1:1)

A következő újvárosi gól viszont egy újpesti hibából született, Monostoritól Dusan Kmec vette el a korongot a kapu mögött, Dézsihez passzolt, aki az üres kaéuba lőtt. (2:1)

A 34. percben növelte is előnyét a DAB, Dézsi adott egy kiváló passzt Pinczés Olivérnek, aki nem hibázott. (3:1)

Az utolsó játékrész UTE akciókkal kezdődött, de nem sikerült közelebb zárkózni a hazaiakhoz. Helyette a 49. percben a DAB szerzett újabb gólt, Embrich Erik lőtt be egy kipattanót. (4:1)

Szépíteni csak az 59. percben sikerült a mieinknek, kontrából Kiss Patrik passzolt Collin Shirleyhez, aki belőtte a gólt. (4:2)

Virág Csaba akkor időt kért a bő egy percre, de újabb helyzetbe már nem kerültek a lilák, így a meccs végeredménye 4:2 lett.

Niko Eronen, vezetőedző - DAB

"Ahogy a legutóbbi mérkőzés után mondtam, meg kellett kérdeznünk a játékosoktól, miért vannak itt, miért jelennek meg az edzéseken minden nap, jót beszélgettünk, és volt pár napunk felkészülni erre a találkozóra. Nagyon örülök, hogy a srácok jó munkát végeztek, megérdemeltek mindent, amit ma kaptak. Talán az első olyan meccsünk volt az erdélyi túra óta, hogy hullámvölgy nélkül tudtunk játszani hatvan percen keresztül. Nagyszerű, hogy véget ért a rossz sorozatunk, remélhetőleg most elindulunk a másik irányba. 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

Más képünket mutatjuk hazai pályán, mint idegenben, ez megfigyelhető. Nem nagyon becsültük meg a korongot az első két harmadban, nem tudtunk elég gólhelyzetet kialakítani. A harmadik harmadban kezdtünk el olyan nyomást gyakorolni az Újvárosra, amilyet korábban is szerettünk volna, de olykor túlvállaltuk magunkat, így a hazaiak szerezték a harmadik harmad első gólját. Nem szerettünk volna kikapni nyilván, fontos lett volna a három pont, sajnos ez így sikerült, megyünk tovább, vasárnap jön a Debrecen, úgyhogy készen kell állnunk arra a meccsre.

fotó: Dunaújvárosi Acélbikák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41