Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

NYOLC FIATAL JÁTÉKOSSAL LETT TELJES A KERET

Felnőtt 2023-08-09

Kiemelt jelentőségűnek tartja felnőttcsapatunk szakmai stábja, hogy az Erste Ligában szereplő együttesben a saját utánpótlásunk legjobbjai is lehetőséghez jussanak. Az UTE csapatában így már megvan a rutinos magyar játékosok alkotta mag, érkeztek minőségi légiósok, a keret így a saját nevelésű tehetségekkel lett teljes.

 

A felnőtt kerettel augusztus elején nyolc fiatal játékos kezdte meg az alapozást, és több olyan hokisa is van az Újpestnek, akik egyelőre az utánpótlásban készülnek, de a felnőttek között is bármikor bevethetőek. 

 

Csapatunk másodedzője, Kovács Viktor, aki tavaly még az Újpesti Jégkorong Akadémia U21-es csapatát vezette, büszke arra, hogy a legtehetségesebb fiatalok a felnőttek között is lehetőséghez juthatnak.

 

"Kapusposzton számítunk Papp Áronra, aki az elmúlt szezonokban mutatott hozzáállásával és munkabírásával bebizonyította, hogy helye van a legjobbak között. - kezdte a felnőtt keretbe került fiatalok felsorolását Kovács Viktor. - A hátvédek közül Balázsi Márton neve már mindenkinek ismerősen cseng, nem ez lesz az első szezonja a felnőttben. Ha neki sikerül fizikálisan beleerősödni a ligába, akkor a technikai adottságai alapján top 6-os hátvéd lehet. A tavalyi szezon végén érkezett a felnőttbe Erdőhelyi István. Hátvédünk rengeteget dolgozott az elmúlt egy évben, és ennek megfelelően sokat fejlődött a játéka is. A csatárok közül sokat várunk Simon Pétertől. Neki tavaly egy Csíkszereda elleni mérkőzésen megsérült a válla, a rehabilitációja jól halad, de nagy kérdés, hogy mikor lesz 100 százalékos. Ha teljesen felépül, szeretnénk neki minél több játékidőt adni. Centerposzton Nádasy Márton is kapott már lehetőséget a felnőttek között. Nagyon technikás játékos, de ő is túl van egy betegség miatti hosszabb kihagyáson, rengeteget kell dolgoznia azon, hogy a kiesett időszakaszt pótolja. Ugyanakkor a saját korosztályában válogatott közeli játékos, sokat várunk tőle. Szabó Rácz Maxim is nagyon sokat dolgozik, rengeteg egyéni munkát tesz bele, él-hal a játékért, nagyon kompetitív, néha már túlságosan is az, ha lehet ilyet mondani, de nagy potenciált látunk benne, már tavaly is játszhatott a felnőttek között. Lászlóffy Botond is kapott már szerepet korábban, nála az lesz a kérdés, hogy sikerül-e bekerülnie egy olyan szerepkörbe, ahol megfelelő mennyiségű játékidőt tudunk neki adni. Ami viszont nem kérdés, hogy ő is tehetséges játékos. Simon Levente külföldről jött haza, vele is szeretnénk számolni. Szerencsések vagyunk, mert sok olyan játékos van még, akik szóba kerülhetnek a körforgásban, többen is kopognak a nagyok ajtaján, ők valószínűleg liftezni fognak a felnőtt és az U21 között. Ilyen például a Laskawy Ferenc, aki végül nem ment külföldre, így viszont hosszabb távon a felnőttbe is odaérhet, Markus-szal együtt figyeljük a munkáját és a fejlődését."

 

Az UTE felnőttcsapatának finn vezetőedzője elégedett az újpesti fiatalok munkájával. Markus Juurikkala szerint fontos feladat, hogy stábja beépítse a felnőtt keretbe a saját nevelésű játékosokat.

 

"Azzal az első perctől tisztában vagyok, hogy ennek a klubnak mennyire erős az utánpótlásképzése. - mondta az utehoki.hu-nak Markus Juurikkala. - Nemcsak a fiataloknak fontos, hogy minél előbb bekerüljenek a felnőttek közé, hanem szerintem a szurkolók is nagyobb örömmel állnak egy olyan csapat mellé, ahol ezek a saját nevelésű játékosok is lehetőséget kapnak. Próbáltunk jó légiósokat igazolni, illetve van egy jó magyar magunk, de az újpesti csapatépítésében ugyanolyan fontos szerepe van a fiataloknak, mint a tapasztaltabb játékosoknak, ráadául hosszútávon ezek a fiatalok jelentik a klub jövőjét." 

 

Vezetőedzőnk ugyanakkor hozzátette; az Erste Ligában rengeteg erős csapat szerepel majd az előttünk álló szezonban, így hatalmas lesz a verseny, de a fiatalok szerepeltetésében így sem lát kockázatot.

 

"Ki kell alakítanunk egy egészséges egyensúlyt, de a fiatalok szerepeltetésében leginkább a lehetőséget látom. A keretben megvannak azok a tapasztalt játékosaink, akiktől tanulni lehet, megvannak a minőségi légiósaink is, tényleg úgy gondolom, hogy az ifjú tehetségeinkkel lesz teljes a kép. Ugyanakkor nem járnak alanyi jogon a játékpercek a fiataloknak, csak azért, mert fontos számunkra az Akadémiánk. Mindenkinek meg kell küzdenie a jégen töltött időért, hiszen végső soron ez már profisport, ráadásul egy olyan csapat, amelyik a múltjához, történelméhez méltó eredményt szeretne elérni az előttünk álló bajnokságban." - tette hozzá az UTE vezetőedzője.

 

#hajrálilák

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.02.19. UTE - Győr című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41