Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

NYOLC PONT ERDÉLYBŐL

Felnőtt 2023-10-23

Szenzációs székelyföldi túrát zárt le egy újabb győzelemmel csapatunk még vasárnap este. A 2:1-es végeredmény már az első harmadban kialakult a Corona elleni mérkőzésen, Brassóban.

Pedig négy perc játék után a hazaik szereztek vezetést, öt az öt ellen támadhatott a Brassó, körbejárt a korong, messziről végül Clarke lőtte rá. (1:0)

Három perc múlva egyenlítettünk! Emberelőnybe került az Újpest, és 40 másodperc alatt gól is szerztünk. Jól járatta a csapat a korongot, végül Silfver passzából Benk talált be, aki az erdélyi túra alatt már a második gólját szerezte. (1:1)

Nagyjából tíz perc játék után Sam Coatta már a vezetést is megszerezhette volna a mieinknek, de legeredményesebb pontszerzőnk itt még nem tudott kifogni Dubeau kapuson. A 15. percben viszont a Corona került hatalmas helyzetbe, Blackwater és Zagidullin kettő az egyben vezethették rá Rajnára a korongot, az orosz játékos azonban nem találta el jól a pakkot, így kimaradt az ordító helyzet.

A 18. percben viszont Coatta ismét helyzetbe került, házi gólkirályunk itt már nem hibázott, Metsävainio kiváló centerezébésől talált be. (1:2)

A középső harmadban kezdeményezőbben játszott a hazai csapat, de a védelmünk stabilan működött, és Rajna is kiválóan állta a sarat. A játékrész végén a lilák is növelhették volna az előnyüket, de nem változott az eredmény.

Az utolsó 20 percben mindkét csapat veszélyeztetett, de komoly helyzetek nem alakultak ki, és a kapusok is jó állták a sara, így nem változott az eredmény.

Az Újpest mérlege 8/8, és az erdélyi túrán is három mérkőzés alatt nyolc pontot szereztünk, így továbbra is vezetjük a bajnokságot.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brassó:

„Mindig elmondom a csapataimnak, hogy nem fogok megőrülni és nem leszek ideges, ha megvolt az erőfeszítés a vereség ellenére. Ma megvolt, mi voltunk a jobb csapat a 60 perc alapján, mi érdemeltünk volna győzelmet, de nem találtuk meg az utat a gólszerzésre. Ismerjük a kapusukat, ma is bizonyított, ez a hetedik meccs és azt hiszem, kilenc gólt kapott. Tehát forgalmat kell generálni előtte. Ez megtörtént, de az UTE remekül blokkolt. Megvoltak a lehetőségeink, védekezésben kell jobb teljesítményt nyújtanunk. Azok a játékosok, akik képesek gólokat lőni, ezekben a napokban adósak a gólokkal.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE:

„Nagyon keményen harcoltunk, nagyon büszke vagyok arra, ahogyan küzdöttünk, különösen a harmadik harmadban. Akkor már fáradtak voltunk, ahogyan valószínű az ellenfelünk is. Nagyon sűrű a program, sokat utazunk, de ma szívvel játszottunk és megmutattuk a karakterünket. Rajna Miki megint nagyszerűen védett és jók voltak a blokkok is, ez mindig nagyon fontos. Mindig örülünk, ha győzni tudunk, mindenki erre vágyik. De a soron következő meccs mindig nulláról indul. Még sok mindenben kell fejlődnünk, javulnunk és dolgozni azért, hogy a következő meccsre is készen álljunk.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.10. Matiné című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41