Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

Nem lesz könnyű menet!

Felnőtt 2019-10-09

Pocsék hete van a két vereségnél tartó Újpestnek, de nincs megállás, este a ligaharmadik Corona érkezik a Megyeri útra.

Nem könnyű az UTE-szurkolók élete ebben az idényben, a csapat egyértelműen a várakozások alatt teljesít. Kilenc meccs után a nyolcadik helyen állnak a lilák, ami ezzel a játékosállománnyal akkor is elfogadhatatlan, ha számításba vesszük, hogy az őket egy ponttal előző Fehérvári Titánok két meccsel többet játszottak, és a hatodik Gyergyó fórja is csak három pont. A legfájdalmasabb nem is a döcögős szezonkezdet, hanem a csapat által mutatott karakter, pontosabban annak a hiánya.

Az újpestiek már az első meccsen kikaptak a Hokiklub Budapesttől, majd az FTC-Telekom elleni örökrangadón hiába játszottak látványos jégkorongot és vezettek többször is, az utolsó percben kiengedték a kezükből a győzelmet. Ezek után jött az első erdélyi túra, a Csíkszereda ellen biztató eredmény született, ám a hosszabbításban megint az ellenfél vitte el a pluszpontot. Másnap Gyergyóban két góllal vezettek, ám a harmadik harmadban négyet kaptak. Hazatérve a DEAC otthonában végre megszerezték első győzelmüket. Ha a szurkolók azt gondolták, elindul a csapat felfelé, akkor a játékosok hamar lehűtötték őket: a Vasas ellen csak büntetőkkel nyertek, jött az edzőváltás, a Titánoktól kikaptak, a HKB-t legyőzték, ám a Gyergyó elintézte őket hazai pályán. Ez az 1-4 már ezen a héten jött össze, majd másnap érkezett Visegrád Kupa-negyeddöntőzni a lengyel JKH GKS Jastrzebie, és 1-2-ről fordítva 9-2 arányban ütötte ki – alig néhány tucatnyi drukker jelenlétében – a jobb sorsra érdemes lilákat. Ez két nap alatt annyi, mint 3-13.

Hiába látszik tehát olykor a potenciál a csapatban, képtelenek tartósan azt játszani, amire képesek, illetve gyakran fegyelmezetlenek. A lengyelek elleni meccsen sem mindegyikük tudott parancsolni az indulatainak, Devin DiDiomete és Kovács Attila is 5+20-at harcolt ki magának a végjátékban.

Menet közben sosem egyszerű rendet rakni a fejekben, a Szilassy Zoltánt váltó Baróti Zsolt–Virág Csaba edzőpárosnak sem megy ez könnyen, ráadásul a menetrend sem kedvez nekik. Hiszen ma  jön a Brassó, pénteken pedig mennek Fehérvárra, csak utána lesz egy hetük, hogy kicsit rendbe szedjék magukat. Addig is kell azonban kezdeni valamit a hokival, a Brassó sem lesz könnyű ellenfél, ez talán feldobja a játékosokat.

A Corona 10 meccsen szerzett 19 pontjával harmadik a tabellán. Bár legutóbb nagyon sima vereséget szenvedtek a viharos végjátékba torkolló erdélyi csúcsrangadón a Sportklubtól, előtte ötmeccses nyerő szériát produkáltak, kétszer is 9 gólt lőttek, méghozzá a Gyergyói HK-nak és a DAB-nak. A Csíkszereda elleni balhé vezéráldozattal járt, a liga fegyelmi bizottsága egy meccsre eltiltotta Logan Stephensont. Stephenson a Brassó legponterősebb hátvédje, 10 meccsen 8 egységet szedett össze, +8 a mérlege a plusz/mínusz mutatóban.

A hazaiaknál is van kérdőjel, mégpedig a csapat húzóemberének szánt Jared Brown szereplése kapcsán. A játékos október 2-án, a fehérvári meccsen lépett pályára utoljára, az azóta eltelt három találkozóra nem nevezték. Hiányzik rajta kívül Vincze Péter is, hogy sérüléssel bajlódik-e, vagy más okok játszanak közre az ő esetében is, arról tudomásunk szerint nem tett közzé hírt a klub.

A tavalyi alapszakaszban a Brassó mindkét meccsét megnyerte Újpesten – cserébe az egyik hazait elvesztette –, ám a középszakaszban mások voltak az erőviszonyok: a Megyeri úton 7-0-ra nyertek a lilák, majd Brassóból is 3 ponttal tértek haza.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.05. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41