Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Nem sikerült a meglepetés a Visegrád Kupa első mérkőzésén!

Felnőtt 2018-08-24

A Visegrád Kupa-címvédő nyitraiak folytatták a szériájukat, sorozatban negyedszerre is legyőzték a magyar ellenfelüket. A csütörtöki Visegrád Kupa-találkozón csapatunk egészen a 13. percig kapott gól nélkül tartotta a HK Nitrát, ám az első harmad hátralévő részében 4-szer is betaláltak a szlovákok. 

Az ezt követő két játékrészben 1-1 gólt lőttek a hazaiak, míg mi nem tudtuk megszerezni a szépítő találatot, 6:0 lett a vége.

A Nyitrának ez volt a második győzelme a sorozatban. Elsőként a DAB-ot múlták felül 3:0 arányban.

Folytatás ma, pénteken a Topolcsány ellen.

A nagytapolcsányi csarnokban még nincs jég, így Pöstyénbe helyezték át az UTE és a HC Topolcany edzőmeccsét, amely az eredetileg tervezettnél korábban, 17:15-kor kezdődik. A házigazda nagytapolcsányiak között rengeteg ismerős névre akadhat a magyar szurkoló, hiszen a Lubomir Hurtaj edzette csapatban számos játékos játszik az Érsekújvár korábbi MOL Liga-győztes keretéből. A szlovák másodosztályú klub augusztus eleje óta készül jégen, de a nagytapolcsányi csarnok elhúzódó rekonstrukciója miatt nem otthon, hanem a környéken található más pályákon teszi ezt. Első felkészülési mérkőzésükön is túl vannak már, augusztus 16-án Vágbesztercén a helyi HK 95 Povázska Bystrica vendégeként 3-2-re nyertek.

Az UTE a Dukla Trencín elleni előszezonnyitó után másodjára Visegrád Kupa-mérkőzésen a Nitra otthonában lépett fel, és eddig két sima vereséget szenvedett. A csütörtöki meccs a borzalmasan sikerült első harmadnak köszönhetően hamar eldőlt, végül a lilák ismét 6-ot kaptak, de most egyet sem lőttek. “Egészen gyatrán kezdtük a meccset – értékelte blogunknak a nyitrai vereséget Szilassy Zoltán vezetőedző. – Erik Caladival beszélgettünk a lefújást követően, aki azt mondta nekünk, hogy nem dicsérték meg őket a MAC elleni meccsért, akkor rosszul kezdtek, ezért azt várták el tőlük, hogy az elsőtől az utolsó percig teljes sebességgel pörögjenek. Így is tettek, mi pedig az első 20 percben mintha a buszon maradtunk volna, keveset és lassan korcsolyáztunk, mindenről lemaradtunk, sokat is hibáztunk, így négy gólt kaptunk az első szünetig, pedig Sila jól védett. Szerencsére utána össze tudtuk kapni magunkat, a Nitra megtisztelt bennünket azzal, hogy nem állt le, mi pedig jobban fel tudtuk velük venni a versenyt. Helyzeteink is voltak, de azokat kihagytuk. Tanulságos mérkőzésen vagyunk túl, a Nitra már most éles, mi viszont megengedhetetlenül tompák voltunk a kezdéskor, nem álltunk készen a csatára. A Topolcany sem lesz könnyű ellenfél, MOL Liga-győztes játékosok sora játszik náluk. A legfontosabb elvárásunk hasonló ahhoz, amit a nyitrai vezetők adtak feladatul ellenünk: nincs lazítás, nincs belerázódás a meccsbe, nincs lassú felpörgés, az első pillanattól az utolsóig maximális erőbedobással hajtaniuk kell a játékosoknak.”

Az UTE a Nitra ellen a Sila – Szaller, Huba, Iberer, Nagy N., Ph. Kiss, Varga A., Kovács A. – Ropret, Sikorcin, Hebar – Benk, Stefishen, Csányi – Kocsis, Nemes, Sági – Schmál, Páterka, Horváth Á. összeállításban játszott, és a vezetőedző elmondása alapján ugyanez várható pénteken is.

(forrás: jegkorongblog.hu, fotó: HK Nitra)

Az UTE jégkorongcsapatát a Szerencsjáték Zrt. támogatja!

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.05. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41