Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Nem tartottunk itthon egy pontot sem.

Felnőtt 2019-12-02

Az újpesti hiányzók Benk, Csamangó, Sikorcin, Odnoga – mellé Miluskin is csatlakozott, Devin Di Diomete viszont visszatérhetett. A harmadik percben Fowlie korcsolyázott be az újpesti harmadba, és takarásból kilőtte a hosszú felsőt, 0-1. A bekapott gól jótt tett az UTE-nak, csak úgy záporoztak a lövések Polc kapujára. A 9. percben egy véleményes páros kiállítás után azonban növelte az előnyét a Brassó, Zsók kerülte meg a hazai kaput, és a korong valahogy becsúszott Duschek lábai mellett. Nemsokára Vincze Péter állt ki két percre, a fórral élt a Brassó, a nemrég még lila Jared Brown lőtt gólt a bedobópont környékéről. A harmad végén megkapta első emberelőnyét a hazai gárda is, de nem tudott élni vele. A Brassó 3-0-ra nyerte az első játékrészt főleg jobb helyzetkihasználása miatt, illetve annak is köszönhetően, hogy a hátvedek remekül takarítottak Polc előtt.

A második harmad elején 65 másodpercig kettős előnyben játszhattak az újpestiek, és bár ebből még nem született gól, a szimpla fórban Di Diomete szúrt bele jól Carlson lövésébe, 1-3. Bár a szépítés után támadásban maradt az UTE, Boriszenko közelről visszaállította a hárogólos különbséget. A 35. percben beragadt egy újpesti sor, a tilosra ütött korongot követő buliból Boriszenko lőtt hatalmas gólt, 1-5. A harmad végén 71 másodpercig próbálkozhatott kettős előnyben az UTE ismét, ám ezúttal sem járt sikerrel.

A harmadik harmad is vendéggóllal indult, nem takarítottak az újpesti védők a kapu előtt, Zsók szerezte meg önmaga második, csapata hatodik gólját. Elfáradt a három sorral játszó UTE, csak másodpercekre tudta kihozni a korongot a harmadából, a Brassó pedig biztos vezetése tudatában nem törte össze magát. Az 51. percben Gliga maradt üresen a kapu előtt, és nem hibázott, 1-7. Emberelőnybe került a hazai csapat, ebből is a Brassó szerzett gólt, Brown értékesített egy szolót, 1-8. Az 57. percben Molnár Zsombor állította be a 1-9-es végeredményt.

Az UTE két harmadon át nem játszott rosszul, csak hiányos helyzetkihasználása miatt került nagy hátrányba, ám a harmadik játékrészre elfáradt, így ismét brutális vereséget szenvedett a Brassótól. Sikerével a Corona visszaszerezte a második helyét az Erste Liga-tabellán.

Forrás:Jégkorongblog

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.05. DEAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41