Dátum: 2024 április 23. (kedd) | Béla

hírek

ÓRIÁSI GYŐZELEM A CSÍKSZEREDA ELLEN

Felnőtt 2021-10-04

Szűk három hét alatt másodszorra verte meg az UTE az Erste Liga tavalyi bajnokát. Ezúttal rendes játékidőben 3:1-re győztünk egy rendkívül nehéz mérkőzésen.

 

A mérkőzés alaphangját a harmadik percben Németh Attila adta meg, aki Balogh Bence passza után vezetéshez juttatta a lilákat, 1:0. A gyors hazai gól attól igazán meglepő, hogy az Újpestben ezen a mérkőzésen is egy teljes sornyi meghatározó játékos hiányzott, köztük a csapatkapitány, Benk András is. 

 

Az első harmad második felében magára talált a Sportklub, jóval többször lőttek kapura, mint a hazai csapat, de ezeket a próbálkozásokat a kiváló formában kezdő Rajna Miklós könnyedén hatástalanította. Aztán a 16. percben már bravúr kellett kapusunktól, amikor Sofron István lépett ki a sorfalból, majd a 18. percben is nagyot védett Rajna.

 

A második harmadot is dinamikusabban kezdte a Csíkszereda, mint a hazaiak, a 22. percben egy végletekig kijátszott figura befejező embereként Sofron betalált, ezzel lett 1:1, de nem kellett három perc, és az UTE újra vezetett. A Benk Andrást helyettesítő 18 éves Simon Péter egy óriási szóló után volt eredményes a 25. percben, megszerezve pályafutása első Erste Liga találatát, így lett 2:1.

 

A harmad derekán kétszer is emberelőnybe került a székelyföldi csapat, de gólt szerezni nem tudtak a vendégek, míg a liláknál újra megvillant egy fiatal játékos; Sutter átadásából Kovács Sebestyén talált, 3:1 a 37. percben.

 

Az utolsó harmad a rendkívül fegyelmezett védekezésről szólt a mieinknek. A vendégek mindent megpróbáltak, hogy felzárkózzanak, de utolsó emberként Rajna mindig a helyén volt. 

 

Érdekesség, hogy a gólszerzéshez még így is az UTE járt közelebb, Simon Péter majdnem a második találatát is megszerezte, korongját csak a gólvonalról tudták kikanalazni a vendég védők.

 

Magnus Sundquist (SC Csíkszereda):

 

"Nagyon fáj a mai vereség, hiszen rengeteget tettünk azért, hogy mi korcsolyázzunk le győztesen a jégről, jelentősen többet támadtunk, kétszer annyit lőttünk kapura, de mégis könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek. A túloldalon volt egy fantasztikus kapusteljesítmény, erős védelem, és remekül használták ki az előttük kínálkozó lehetőségeket. Csalódott vagyok."

 

Virág Csaba (Újpest):

 

"Az egyetlen dolog amivel sikeres tudsz lenni egy ilyen erős csapat ellen, az a kőkemény munka. Hátul és elől is kimondottan jól hokiztunk. Az utolsó húsz percet emelném ki, ott úgy éreztem, hogy az ellenfél elfáradt, nyilván öt nap alatt négy meccset játszani pokolian nehéz. Egy sorunk ül a lelátón, nem utánpótlás játékosok, hanem alapemberek hiányoznak a keretből, így talán még édesebb ez a győzelem. Haladunk tovább a kijelölt úton, pénteken megint nyerni szeretnénk!"

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.10.27. UTE - BJAHC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41