Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

ÖRÜL, HOGY JÖVŐRE IS LILÁBAN JÁTSZHAT

Felnőtt 2022-06-28

Szerződést hosszabbított az UTE 26 éves támadójával. Balogh Bence tavaly igazolt hozzánk, jól érezte magát az előző szezonban, és már egy kicsit rutinosabban várja a következő idényt.

 

Négy góllal, hat asszisztal zárta az előző kiírást Balogh Bence, de nemcsak az előre játékban, hanem időnként a védekezésben is nagy hasznára vált a csapatnak. Egy év távlatából azt mondja, hogy a vártnál is gyorsabban beilleszkedett a Megyeri úti légkörbe.

 

"Nagy váltás volt anyaegyesületem, a Székesfehérvár után ideszerződni, de egyáltalán nem bántam meg. - mondta Balogh Bence. Már az első pillanattól kezdve jól éreztem magam, könnyen ment a beilleszkedés, pozitívan fogadott a csapat és a szakmai stáb is. A szezon után eleinte nem tudtam, hogy mennyire akarják átalakítani a keretet, de aztán jött a lehetőség, és nagyon gyorsan igent mondtam. Örülök, hogy maradhatok, és jövőre is lila-fehérben játszhatok. 

 

Az előző rájátszás eredményével, a korai búcsúval természetesen Balogh Bence sem elégedett, de bízik benne, hogy jövőre egy rutinosabb kerettel vághat neki az Újpest a rájátszásnak. 

 

A tavalyi alapszakasszal szerintem semmi baj nem volt, kicsit talán még túl is teljesítettük az előzetes elvárásokat, ehhez képest a playoff után az egész csapat csalódott volt, a rájátszásban jövőre javítani szeretnénk. Nem érzem, hogy az én hatásköröm lenne ellemezni, hogy tavaly mi okozhatta a gondot, de az közrejátszhatott, hogy hozzám hasonlóan több fiatal játékosnak sem volt meg a kellő rutinja, ebből a szempontból jövőre jobban állunk majd." 

 

A következő idényben Bence egyéni célja, hogy mindent maradéktalanul végrehajtson, amit az edzők kérnek tőle védekezésben és támadásban is, csapatszinten pedig szerinte az Újpestnek valamilyen trófeát kell gyűjtenie jövőre. A legszebb előző évben szerzett élményei között pedig az FTC elleni derbik hangulatát emlegeti.

 

"Csodálatos volt az újpesti ultrák támogatásával jégre lépni a derbiken, teltház előtt. Remélem, hogy a következő évben legalább annyian szorítanak majd értünk a lelátóról, mint tavaly, hatalmas szükségünk van a szurkolók segítségére." - zárta gondolatait Balogh Bence.

 

fotó: Jani Martin/UTE

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41