Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Ördögkatlan!

Felnőtt 2019-10-02

 

 

Hajrá Lila

Az újpestieken az edzőváltás sem segített: kétgólos előnyről kaptak ki az emberfórjait kiválóan kihasználó fehérvári farmcsapattól.

A Titánok kapujában Szeles Martin kezdett – a székesfehérváriaknál a kanadai Paul Zion az első Erste Liga-mérkőzésére készült –, míg az UTE edzőpárosa Márkus Leventének szavazott bizalmat. A találkozó elején a vendégek vezettek több támadást. A harmad közepén emberelőnybe kerültek a hazaiak, ám nemhogy nem használták ki a fórt, Benk és Csamango összjátékából előbbi lőtt emberhátrányos gólt. A 17. percben kétgólosra nőtt az UTE előnye: a Titánok nem tudtak felszabadítani, Odnoga Mátyás lecsapott a korongra, és szép cselek után betalált a hazai kapuba. Nem sokkal később szépíthetett volna a Fehérvár, ám Dézsi Bence büntetőjét védte Márkus. A játékrész végén másfél percen át 5 a 3 ellen támadhattak a Titánok, eredménytelenül.

A középsó harmad sokáig eseménytelenül telt, aztán a 29. percben egy késleltetett kiállítás során a Titánok felálltak 6 az 5 ellen, a korongjáratás végén Vas Márk passzát a debütáns Paul Zion verte be kapásból. Öt perccel később eljött az első UTE-emberelőny, ami kimaradt. A harmadik játékrész 57. másodpercében gáncsoltak egy székesfehérvárit, a fórt Zion révén gólra váltották a Titánok. Az egyenlítést követően két perccel meg is fordították a meccset: videobírózást követően érvényesnek ítélték Balogh Bence gólját. A harmad közepén újra 5 a 4 ellen támadhattak a hazaiak, mely során Zion lövését Márkus nem tudta megfogni, a szabadon maradt korongot Mihály Ákos kotorta be, ezzel kétgólosra növelte a székesfehérváriak vezetését. Az UTE hajtott a felzárkózásért, ám megtörte a lendületét Jared Brown kiállítása. A Titánok az ötödik emberelőnyüket is kihasználták, Nagy Ákos lőtte be a Colin Campbell próbálkozása utáni kipattanót. Az utolsó előtti percben egy tilos felszabadítást követő bulinál Eric Pance kétgólosra csökkentette a különbséget. A Baróti–Virág duó időt kért, lehozta kapusát, mindez arra volt elég, hogy Campbell egy üres kapus góllal beállítsa a 6-3-as végeredményt.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.14. Titánok - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41